cultura

Música

Sam celebra 40 anys d'ofici amb un concert a La Cate

El cantant figuerenc actuarà dissabte vinent al local on va iniciar la seva carrera i amb els músics dels seus orígens

El cantant figuerenc Sam oferirà dissabte vinent a La Cate de Figueres (19 h) un dels concerts amb què està celebrant arreu del país, des del setembre passat, els seus 40 anys com a professional en el món de la música. Evidentment, aquest serà un concert especial, perquè tindrà lloc al mateix escenari on Sam va oferir el primer concert en què va cobrar, el 1976, i també per una circumstància agredolça. “A Figueres fa trenta anys que no hi canto i em sento una mica dolgut. I ara ha estat un grup de gent del món periodístic i cultural de Figueres la que ha propiciat que es faci aquest concert commemoratiu”, explica Sam , que dissabte vinent actuarà a La Cate amb alguns dels músics que el van acompanyar en els seus orígens, molt vinculats a la Nova Cançó. El grup inclourà el seu fidel Josep Maria Surrell (piano), amb el qual van ser premiats el 1981 al concurs televisiu Gente joven; Ismael Suñer (bateria), que ja va tocar amb Sam en el seu primer concert a La Cate –juntament amb el guitarrista Carles Garcia– i ara dirigeix l'Escola de Música del Casino Menestral; Jordi Parrot (saxo i veu), que va ser durant molts anys membre de La Principal de la Bisbal, i el baixista Sergi Labarta, més alguns convidats.

El concert del dia 1 d'abril, que serà presentat pel periodista Pitu Anaya, inclourà quatre blocs de vídeos amb la salutacions d'alguns dels molts amics que Sam ha anat fent durant aquests quaranta anys, molts dels quals són cares conegudes de la música i l'espectacle en general, el periodisme, etc. Jordi Torres s'ha encarregat del muntatge audiovisual. No s'hi podran projectar els més de vuitanta vídeos que ha rebut Sam, però tots ells es podran veure posteriorment a les xarxes socials. Les entrades del concert es poden comprar a Discos Quim (5 euros) i els guanys es destinaran al projecte socioeducatiu Ksameu . El concert es filmarà i es penjarà a internet, i és possible que també s'editi en CD i DVD.

Salvador Torres, nom real de Sam, ha publicat una desena de discos –el primer, Ja vinc (1979), amb la direcció musical de Surrell–, va estar cantant durant cinc anys en diversos programes de TV3, com ara En directe, Mari Pau, ha guanyat “un munt de festivals”, i amb les seves gires ha fet “tres vegades la volta al món”.

El 26 d'agost Sam actuarà amb el Pep Busquets Trio al Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres, per interpretar clàssics de la cançó (Llach, Dylan, Sabina) en clau de jazz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia