cultura

Municipal

Oppida vol instal·lar-se a la Tabacalera a curt termini

La plataforma d'entitats de Tarragona accepta presentar-se al concurs públic sempre que no s'endarrereixi més el procés

Uns 300 manifestants reclamen un centre social autogestionat

Prop de 300 persones es van manifestar ahir a Tarragona per reclamar un centre autogestionat a l'espai de la Tabacalera, coincidint amb els deu anys del seu tancament –des del 23 de març del 2007–. Un dels portaveus de la plataforma, Pedro Redondo, va explicar, arran de les últimes declaracions de l'Ajuntament sobre les bases del concurs que ha de regular la cessió d'aquest espai: “No hi ha hagut cap pas endavant.” La plataforma demana poder-se instal·lar a l'edifici M6 a curt termini i estan disposats a presentar-se al concurs com a entitat, tal com demana el consistori, “sempre que hi hagi una voluntat real”. Redondo va remarcar: “No ens hem negat en cap moment a constituir-nos com a entitat, tot i que ells afirmen que som il·legals.” De fet, a Oppida ja tenen preparats els estatuts i documents necessaris per regular la seva situació. En aquest sentit, el portaveu afirma que la proposta de l'Ajuntament amb el concurs “continua endarrerint tot el procés i solament volen fer obres faraòniques”. Cal recordar que el consistori va rebre una ajuda de la Generalitat de Catalunya que, a Oppida, asseguren que anirà destinada únicament al concurs i que “no s'invertirà en les millores de l'espai”. De fet, els representats van anunciar que, un cop s'hagi escollit el projecte guanyador, continuarà faltant pressupost i que “tornaran a passar anys fins que es pugui fer”.

Per la seva part, Nani Blasco, un altre portaveu d'Oppida, va anunciar que ells ja podrien començar a treballar des d'aquesta primavera i “sense la necessitat de demanar cap ajuda econòmica a l'Ajuntament”. Sobre aquesta possibilitat, la plataforma va remarcar que, en tot moment, el seu objectiu és que es puguin fer diverses activitats, ja que “l'espai es troba en una situació d'abandonament”, tot i en el consistori es va negar.

Oppida es va crear com una plataforma ciutadana oberta formada per associacions, per entitats i per persones de diferents àmbits de Tarragona que reclamen recuperar un dels espais públics de la ciutat en desús per tal que passi a ser de gestió comunitària i que estigui destinat a la cultura. L'espai requerit només representa el 6% de la superfície total de la Tabacalera –concretament, l'edifici M6– i la seva proposta gira entorn de tres eixos, el social i associatiu, el pedagògic i l'artístic, amb els quals volen donar resposta a les necessitats de diversos col·lectius així com afavorir la participació ciutadana.

LA XIFRA

1.400
signatures
són les que ja han recollit en la plataforma Oppida per tal de tirar endavant el projecte.

LA FRASE

El concurs continua endarrerint el procés i solament volen fer obres faraòniques
Pedro Redondo
portaveu de la plataforma d'entitats oppida

LA DATA

23.03.07
és la data del tancament de la Tabacalera i, en aquests deu anys, l'espai no s'ha utilitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona