cultura

Música

Revetlla primaveral

Txarango aplega unes 10.000 persones en el seu concert d'ahir a la tarda al terrat de l'oficina de turisme de la Rambla de Girona, que va inaugurar Strenes

El grup va oferir una desena de cançons en poc més de mitja hora, aprofitant molt bé el temps

“Ens hi deixarem la pell perquè Girona sigui la capital musical del país”, va dir, ahir a la tarda, el director del festival Strenes , Xavi Pascual, des del terrat de l'oficina de turisme de la Rambla de Girona, poc abans que els membres de Txarango sortissin a aquest escenari únic per oferir el concert inaugural del festival. Unes 10.000 persones, segons l'organització, van omplir més que mai –superant els concerts precedents de Sopa de Cabra i Love of Lesbian al mateix escenari elevat– el principi de la rambla de la Llibertat, el pont de Pedra i la plaça Catalunya. Un cop superada l'amenaça de la pluja, en una tarda radiant, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va donar la benvinguda al públic arribat des de tot Catalunya (“Disfruteu de l'arribada de la primavera musical”) i, abans de donar pas al grup, Pascual va tornar a sortir amb un charango, una petita guitarra que es va utilitzar com a pista en el vídeo que anunciava el concert sense dir el grup.

Els nou components de Txarango van sortir a escena com una força de la natura per obrir el concert amb la festiva Una lluna a l'aigua, primer single i videoclip del seu quart disc, El cor de la terra, que es publica aquest dilluns –com sempre, també en descàrrega gratuïta– després d'haver estat “tota la setmana compartint a poc a poc les noves cançons”, com va dir Alguer Miquel, el cantant de la banda ripollesa. En poc més de mitja hora, el grup va interpretar un total de deu cançons, sobretot del nou disc i de l'anterior, Som riu (2014), amb un ritme imparable i gairebé sense parar entre tema i tema, limitant-se a donar alguns agraïments al públic que els ha permès arribar fins aquí, sense gastar saliva en parlaments innecessaris: sabien que tenien poc temps i el van aprofitar a consciència.

“Fa un any i mig que no tocàvem a casa i estem feliços per poder començar un nou viatge, de plaça en plaça”, va dir l'Alguer, i va sonar El meu poble, la seva reivindicació de la pàtria xica. Dos temes nous, Somriuem i Quan calla la ciutat, van donar pas a No t'adormis, una crida a l'acció de Som riu, disc de què també van recuperar la potent La vuelta al mundo. L'últim tema que va sonar del nou disc va ser Som foc i, com els altres inèdits, va superar bé la prova de foc de l'estrena.

En la recta final del concert, Txarango va interpretar dues apostes segures, Músic de carrer i Esperança, abans de tancar amb una versió accelerada o “punk” de Benvinguts, el tema que obria el seu debut i iniciava un viatge que vol ser realment llarg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona