cultura

cinema

Neix a Lleida Cinefuturo per crear coproduccions amb Llatinoamèrica

És una iniciativa del Centre Experimental de la Cinematografia, amb seu al Magical, i la Mostra

El festival comença amb 78 cintes de 17 països

El Centre Experimental de Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC) i la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya posaran en marxa enguany la plataforma Cinefuturo, un projecte amb què es pretén afavorir les coproduccions entre la indústria del cinema de Catalunya i de Llatinoamèrica.

El director del Centre Experimental de la Cinematografia, Santi Lapeira, va explicar que tan bon punt acabi l'edició d'enguany de la Mostra posaran en marxa aquest projecte, que consistirà a seleccionar anualment un projecte de ficció o documental per desenvolupar una coproducció, entre un mínim de dos països.

També es crearà el premi Cinefuturo, destinat a postproduir i distribuir a Europa un projecte cinematogràfic o coproducció llatinoamericana en fase de producció. L'objectiu és publicar les bases del concurs al maig, i es donarà a conèixer el projecte escollit en la propera edició de la Mostra.

Cal recordar que el CECAAC té seu permanent al centre de producció audiovisual de Lleida, Magical, un equipament que es pretén que també s'impliqui en aquest projecte de coproducció cinematogràfica.

Aquesta va ser una de les novetats anunciades ahir durant la presentació de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 30 de març al 2 d'abril, i en què es projectaran un total de 78 produccions en representació de 17 països diferents. Fins a nou pel·lícules competiran en la secció oficial de llargmetratges, mentre en les de curtmetratges i documentals seran vuit les produccions a concurs, respectivament. Enguany, el certamen, organitzat per l'Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida, escurça la durada i dedicarà quatre dies a les projeccions de llargmetratges i curtmetratges, que es desenvoluparan del 30 de març al 2 d'abril. Tot i això, aquest dilluns ja han començat les projeccions dels documentals de la secció oficial, a la UdL, i de les matinals infantils, al CaixaForum Lleida. Així mateix, ahir al vespre es va inaugurar a l'IEI l'exposició fotogràfica Fila 7, cinemes amb història. La inauguració oficial serà dijous a la Llotja de Lleida.

Garanties que la Mostra es queda a Lleida

La Mostra disposa de 90.000 euros de pressupost, menys que l'any passat. Però des de l'organització asseguren que “es manté una programació de qualitat i és un certamen de referència”. També ahir es va signar l'acord pel qual la Paeria aporta 40.000 euros a la Mostra, però, a canvi, l'organització cedeix la marca de la Mostra a la Paeria per assegurar la continuïtat del certamen a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia