cultura

la crònica

Love of Lesbian: poesia expansiva

Just farà un any que Love of Lesbian va ocupar el terrat en la inauguració de l'edició passada de Strenes . La banda de Santi Balmes iniciava la gira de presentació de Poeta Halley (2016) i va reunir una multitud entorn el pont de Pedra; una imatge molt potent però també posada en escena de grans festivals. No estàvem a l'Arenal Sound, però dissabte a La Mirona , es va reviure aquell esperit dels grans concerts d'estadi, als quals es va per esgargamellar-se amb cada una de les cançons, recitades de memòria.“Som els Bruce Springsteen de Sant Vicenç dels Horts”, va dir Balmes a l'hora de fer saber al públic –aforament complet– que la nit s'allargaria i no només pel canvi d'hora. Els directes, expansius, són marca de la banda. I Santi Balmes, tot un frontman, amb estil, sap establir empatia més enllà de les disfresses: barret i armilla, amb ales de papallona, i més d'un canvi de camiseta, en un concert per suar-lo. Love of Lesbian va anotar un dels concerts a recordar en els quinze anys d'història de la sala de Salt.

Un concert en tres, amb tres cançons marcant el canvi i una llista que va sonar no com un gran repàs d'èxits, sinó d'himnes tal com va dir Balmes: “1999 va ser un disc que ens va canviar la vida.” I van sonar Allí donde solíamos gritar i Club de fans de John Boy, amb un final alternatiu, taral·lejant la sintonia de Joc de trons. No va ser l'únic, es van incorporar més divertimentos a l'hora de cloure, com ara Hombre lobo en París, de La Unión. El passat va sonar més eufòric que mai amb Niña imantada, del disc de fa deu anys Cuentos chinos para niños del Japón. I el present es va fer màgic quan amb la guitarra Balmes va interpretar Los males pasajeros. Los toros en la Wii (Fantástico) va alçar els ànims, i les afonies de l'endemà, en el que semblava el final perfecte, corejat només pel públic, instruments endreçats, banda que fa mutis. Encara n'hi havia per més en les més de dues hores de concert, en què es va apostar i molt per l'últim disc. Planeador va ser l'última. La densitat poètica de Love of Lesbian passa amb matrícula per la prova dels festivals d'estiu i les grans sales.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia