Música

Joan Miquel Oliver porta a Girona l'estrena d'‘Atlantis'

L'ànima d'Antònia Font presentarà el seu nou disc en el festival Strenes el 7 d'abril, en un concert en què interpretarà tres cançons acompanyat de la Jove Orquestra Comarques Gironines (JOCG)

Joan Miquel Oliver sap que quan a Girona cau es sol de s'horabaixa en aquests dies ja primaverals sona la música –i si no, ja hi és el regidor Carles Ribas per a recordar-li-ho– i per això no va dubtar a acceptar la proposta del festival Strenes de presentar el seu nou disc acompanyat a l'escenari al la Jove Orquestra Comarques Gironines (JOCG). “Dificultat? Cap ni una, en tot cas és un al·licient, un valor afegit a nivell personal”, va subratllar el músic mallorquí ahir en la presentació d'aquest concert que patrocina la Fundació Valvi i que tindrà lloc el divendres 7 d'abril (21 h) al Teatre Municipal.

Joan Miquel Oliver, líder i ànima d'Antònia Font, és un dels artistes més personals del panorama musical català i és ell aquest any qui ha acceptat el repte de protagonitzar aquest format de concert que fusiona una orquestra de les comarques gironines amb un artista consolidat. Una experiència “única” que, com va explicar ahir durant la presentació de l'espectacle, ja va gaudir fa uns anys amb el seu grup en un concert a Porreres (Mallorca) i que ara li ve molt de gust tornar a repetir per “estimulant”. “Trencar la monotonia de les gires sempre és bo; això sí, suma més pressió a la presentació del disc”, va declarar Oliver.

En total seran tres peces les que sonaran en el concert, arranjades per Francesc Cassú, que també actuarà com a director de la cinquantena de músics de la JOCG que seran a l'escenari. Així, els instruments d'una orquestra clàssica se sumaran a la veu i guitarra de Joan Miquel Oliver, a la bateria de Xarli Oliver i als teclats de l'exmembre d'Antònia Font Jaume Manresa.

“Sa gràcia d'aquesta col·laboració és que, fins al moment en què no comencem cada cançó, no sabem què passarà, i això ens estimula; permet sortir de sa monotonia”, va dir el músic. “Aquest canvi amb la introducció de la orquestra serà una sorpresa també per a nosaltres mateixos; això és superpositiu, i ens ho encomanarem tant entre nosaltres com amb el públic”, va afegir.

Sense voler desvelar gaire res més, Jaume Lleixà, director musical de la JOCG (un projecte impulsat per la Fundació Metalquímia), va avançar que és “un luxe per aquests joves músics, que estan a la seva major efervescència, tocar amb en Joan Miquel Oliver, al qual molts admiren i de qui són fans; també perquè concerts com aquests són fonamentals per a l'aprenentatge i un projecte pedagògic com el nostre”, va afegir.

Dos anys i 70 concerts després d'enlairar el seu Pegasus, Joan Miquel Oliver presentarà un nou àlbum, que publicarà el mateix dia 7 d'abril. Es titula Atlantis i s'integra en la trilogia que uneix al cantant i guitarrista amb el pintor Albert Pinya, un treball que, en paraules seves, és “continuista però alhora l'antítesi de Pegasus”, una revisió perfeccionada i amb més ritmes que obre més el ventall de l'anti-folk a l'electro, del funk a la rumba, del pop a tot el que es pugui imaginar. Amb tres blocs de quatre cançons, el repertori d'Atlantis apunta a un mateix concepte: les persones. Un entramat conceptual que arrenca amb Nins a tobogans, en què desfilen Agricultors ingràvids i on hi ha temps per a lliçons de física en sintonia amb la línia festiva de l'autor com Rumba del temps. En el concert també hi haurà temps per fer un repàs de la discografia anterior i, com s'ha avançat, acabarà amb un “final feliç”

Des de la primera edició

Tant Xavier Pascual, director del festival, com el regidor de Cultura, Carles Ribas, van agrair el suport de tots els organitzadors i col·laboradors i especialment de la Fundació Valvi, “entitat que ha col·laborat amb el festival des del primer any” amb els concerts de Maria del Mar Bonet, Els Pets, Lax'n'Busto i Catarres, també amb orquestra i corals gironines. Ribas, per la seva banda, que va gironitzar el primer vers d'Alegria abans no va intervenir, va destacar el paper de les fundacions privades que fan possible espectacles com aquest i va remarcar l'aposta ferma de l'Ajuntament per fomentar la música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona