cultura

Circ

El Cric s'alia amb la natura

El festival que integra espectacles amb el bosc ho completa amb ‘Garranyics'

Un taller de circ permetrà relacionar artistes francesos i catalans al Cric

El Festival del Circ Cric es mou en uns paràmetres constants. Integra accions pensades per al públic familiar de tot un dia amb l'espectacle de la companyia, amb tortell Poltrona com a pal de paller. El festival es trasllada un cap de setmana al poble per donar vida al Festival de Pallasses. Se celebra amb l'arribada del bon temps, de Setmana Santa a principis d'estiu.

L'espectacle Garranyics és fill de Grinyols (la producció de la companyia l'any passat). Si a Grinyols Laura Mateu narrava un conte a partir de les llegendes del Montseny, ara s'ha donat una volta més a la dramatúrgia i s'integren més els artistes acròbates en la interpretació, amb la col·laboració de Pep Ramis, de Malpelo. Garranyics explica la topada entre la natura i els humans. Els acròbates representen els elements naturals i la humanitat s'identifica a partir de les entrades de pallasso. Amb poques frases s'evidencia l'equívoc dels ciutadans quan diuen que “el bosc està brut perquè hi ha terra”, exemplifica Tortell Poltrona. L'obra es representa pràcticament cada diumenge del 9 d'abril al 2 de juliol, a la pista de Sant Esteve de Palautordera. Abans s'estrena al Centre Cultural de Terrassa, aquest diumenge.

Les novetats de la vuitena edició són la invitació de l'escola de circ Carampa de Madrid (que selecciona els millors números de la promoció 2016-18), el 8 de juliol. I també la residència d'artistes internacional de dues setmanes amb Projecte de mar a mar, un esdeveniment transfronterer que reuneix alumnes de la Rogelio Rivel i de Le Lido i que el 24 de juny ensenya el resultat de la investigació de circ contemporani. Enguany, es recupera el Matx de Pallassos, el 30 de juny.

El Festival del Circ Cric concentra activitats en les fires d'espectacles i activitats que alternen natura i una concentració d'espectacles vinguts d'arreu. Seran el 7 de maig i el 4 de juny. També destaca la quarta edició del Festival de Pallasses, que com l'any passat, es trasllada al municipi amb la complicitat de l'Ajuntament. El Cric ha anat eliminant les actuacions dels divendres per la dificultat de garantir l'ocupació que sigui satisfactòria per la companyia. Es manté l'excepció enguany (19 de maig) amb Pere Hosta, que recupera Tal com soc (premi Tespo 2009 al millor actor de monòleg atorgat per la Unió d'Actors i Actrius de Catalunya). Sí que tenen tirada els concerts dels dissabtes, com ara el de Joan Garriga i els Galàctics Mariatxis (29 d'abril) i el de Sopa de Cabra i el Cric (27 de maig).

La programació internacional es concentra en el Festival de Pallasses (del 8 a l'11 de juny), del qual destaca el cabaret amb artistes vingudes de l'Argentina, França (tres números), el País Basc, Andalusia i Àustria. L'actuació de Nola Rae (Austràlia/ Anglaterra) copa la sessió de dissabte.

LA XIFRA

20
anys
fa que el Circ Cric es va instal·lar a Sant Esteve de Palautordera, al Montseny. Des del 2007, no fan gires amb vela enlloc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA