cultura

Teatre

Els traumes d'infància d'un president electe

L'actor Ramon Madaula va quedar finalista amb L'electe en el Torneig de Dramatúrgia del 2015. Ara, amb el suport de Jordi Casanovas a la direcció i Roger Coma en el paper de president que té una estranya picor hores abans del seu discurs d'investidura, Madaula interpreta el paper del psiquiatre que mirarà d'eliminar el tic nerviós indagant en els records més íntims. L'electe arrenca temporada avui a la Sala Muntaner, que coprodueix l'obra, i s'hi estarà fins al 7 de maig.

Madaula està convençut que només s'explica pels traumes d'infància que algú gosi ser president del seu país. Per bé que ho faci, sempre en sortirà malparat. Però, més que fer una comèdia de traç gros, reivindica una comèdia en què tothom s'identifiqui. Ell ho ha construït a partir de les seves ombres. Sortir davant de 500 persona a actuar tampoc té una explicació. Ell sent que ho fa per compensar el trauma de casa. De fet, als seus germans mai els agrada com actua, diu entre contrariat i divertit. També a aquest president “l'ha votat menys la seva família”. En aquest to de “quilòmetre 0” (com el defineix Coma) és fàcil identificar-se, comenta Casanovas. L'obra s'ha reescrit tota: “Abans les intencions les deien els personatges, ara les diuen les accions”, remata Madaula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia