cultura

Música

Counting Off Group estrena al Sunset el seu primer disc

El quintet gironí de jazz presentarà aquest dijous ‘Straight ahead', que inclou deu estàndards reinterpretats amb llibertat i respecte

El grup estarà reforçat pels col·laboradors del disc

Després de cinc anys d'assajos i concerts i dues maquetes, el quintet gironí de jazz Counting Off Group publica el seu primer disc, un CD autoeditat i titulat Straight ahead –literalment, ‘tot recte endavant': “Aquesta és la nostra actitud i esperem que es noti en el disc”, diuen–, que presentarà aquest dijous en un concert programat al Sunset Jazz Club de Girona (22 h, 5 euros), on el grup se sent com a casa: de fet, les fotos que il·lustren el llibret del disc estan fetes en el club gironí, després d'un concert.

Counting Off Group està format per Anna Fonalleras (veu), Estel Pons (saxo), Albert Llovet (piano), Albert Martínez (contrabaix) i Miquel Casademont (bateria). Gravat, mesclat i masteritzat per Robert Fàbrega al seu estudi de Banyoles, Straight ahead inclou també les col·laboracions en alguns temes de Marina Planellas (trombó) i Pau Antúnez (trompeta), que els acompanyaran al Sunset. Carles Callís toca les congues a la relectura que el grup fa en clau de bossa nova de Nature boy, immortalitzat per Nat King Cole.

Straight ahead inclou “una selecció de temes clàssics que hem volgut interpretar de manera pròpia amb la intenció de transmetre la nostra passió per aquest gènere”, escriuen els músics en el text introductori del disc, que acaba així: “Aquestes cançons són només una fotografia, l'enregistrament de quaranta-cinc minuts que van passar un dia; nosaltres seguirem endavant.” En només dos dies, aquests joves però ja força experimentats músics van gravar els deu estàndards inclosos en el disc, que comença amb On the sunny side of the street –un monument sonor del 1930 que han gravat Louis Armstrong, Judy Garland, Billie Holiday i Frank Sinatra, entre moltes altres veus eternes– i continua amb These foolish things (Remind me of you), un altre clàssic dels anys trenta amb desenes de versions, però potser mai interpretat fins ara “amb ritme de vals”, com ho ha fet Counting Off Group en aquest disc.

Després sonen What is this thing called love?, del mestre Cole Porter –cantada per Ella Fitzgerald o per Sinatra en un dels seus millors discos: In the wee small hours– i Lullaby of Birdland, una cançó del 1952 dedicada a Charlie Bird Parker i el club Birdland. El disc va recte endavant amb I'm through with love, que han cantat des de Marilyn Monroe fins a Diana Krall, i Basin street blues, que des del 1928 no pot faltar en el repertori de les bandes de dixieland de Nova Orleans. Després de Nature boy arriba It don't mean a thing (If it ain't got that swing), una composició de Duke Ellington a la qual Counting Off li ha donat “la volta”. El disc es tanca amb Hocus Pocus, un tema originalment instrumental per al qual han utilitzat la lletra escrita pel jazzman francoamericà Ronald Baker, i But not for me, obra mestra dels Gershwin que Chet Baker encara va millorar.

Provinents en part del “planter de Dani Alonso i la Jove Big Band de Girona”, els músics de Counting Off formen part també d'altres projectes com ara la Black Music Big Band (Anna i Miquel) i The Mighty Might i Sunset Rhythm Kings (Albert Martínez). Sempre “amb voluntat de millorar”, Counting Off Group continua buscant escenaris per tocar la seva música atemporal. El 20 de maig actuarà a l' Hotel Tamariu .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA