cultura

Llancen un segell selecte per a edicions d'art i assaig

Rupes Nigra s'estrena amb una reflexió sobre l'holocaust amb textos de Glòria Bosch i dibuixos de Pep Admetlla

La iniciativa compta amb patrocinadors gironins i s'editaran dos títols a l'any

7 portes + 1, una reflexió a l'entorn de la Xoà amb textos de la crítica d'art i directora artística de la Fundació Vila Casas, Glòria Bosch, i dibuixos de l'escultor Pep Admetlla , és el primer títol del nou segell editorial Rupes Nigra, impulsat per un grup de patrocinadors privats de Girona per tal d'oferir llibres selectes d'art i pensament en tiratges limitats i acurats. Enmig de la “voracitat” que domina en el món editorial, el projecte que es va presentar ahir a l'Espai 22 de Girona és “una aventura singular i valenta”, va afirmar l'historiador Joaquim Nadal, que hi veu també una reivindicació apassionada de l'edició en paper.

Rupes Nigra, que pren el nom de la roca negra imantada que desorientava els navegants del pol Nord, preveu publicar dos títols per any: un d'art i assaig en la col·lecció anomenada Diàlegs, i un altre de pensament contemporani dins la col·lecció Morphosis. La primera, dins la qual s'inscriu 7 portes + 1, vol plantejar “un diàleg entre un artista i un escriptor o assagista amb la finalitat d'aprofundir en la relació amb la peça creada”. Morphosis, en canvi, té per objectiu, segons afirmen els seus promotors, “despertar consciències i generar diàleg social a través de les opinions de filòsofs, psicòlegs, economistes i agents socials, sovint enfrontats en idees”. La llibertat creativa i la interacció intel·lectual” són també dos dels trets de 7 portes + 1, en què s'entrecreuen l'assaig, el diàleg epistolar i la narració en “una trama molt ben ordida”, segons Nadal, deutora de Les ciutats invisibles d'Italo Calvino, i en què es recorren Damasc, Síria, Auschwitz, París o Girona, on fa aparició la pintora Mela Muter.

Es tracta de llibres de col·leccionista, amb una edició i impressió acurades i enquadernació japonesa feta a mà. Les edicions seran limitades a 150 exemplars per a cada títol, sense possibilitat de reedició, i es vendran en “unes poques llibreries seleccionades” i per internet a través d'un lloc web que s'activarà pròximament. El preu de cada exemplar serà d'entre 30 i 40 euros, excepte quan incorpori originals de l'artista, en què el cost serà d'entre 70 i 80 euros. Els impulsors de Rupes Nigra són el mateix Pep Admetlla, Jordi Amagat, Robert Fàbregas, Toni Bou, Dani Navarro i Francesc Cayuela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia