cultura

Jeffrey Hunter

‘Rei de reis' (1961)

Nicholas Ray va recrear els episodis espectaculars de la vida de Jesús, en consonància amb la moda del pèplum de l'època. Però també va portar el film al seu terreny, mostrant un Crist humà i subratllant l'actualitat del personatge, la seva rebel·lia i llibertat.

‘L'evangeli segons sant Mateu' (1964)

Bernat Salvà

Pier Paolo Pasolini va utilitzar actors no professionals, va rodar en blanc i negre i va escollir un Jesucrist amb ulls negres. Una de les obres mestres en què es fonamenta el prestigi del director, que fuig de les estampetes tan freqüents en el cinema bíblic.

‘La historia más grande jamás contada' (1965)

Bernat Salvà

Com el seu nom indica, una de les superproduccions més grans i espectaculars mai rodades, amb direcció de George Stevens, Max von Sydow en el paper de Jesús i John Wayne com el centurió que el crucifica. Més que espiritual, un film car i aparatós.

‘Jesús de Nazaret' (1977)

Bernat Salvà

Concebuda originalment com una sèrie de televisió, sota la direcció de Franco Zeffirelli, es va estrenar en dues parts als cinemes. El preciosisme i l'espectacularitat, ara en versió anys setanta, s'imposen de nou a una lectura més espiritual o humana de la història.

‘La última tentación de Cristo' (1988)

Bernat Salvà

Cineasta molt interessat en la religió –fa poc ha estrenat Silencio–, Martin Scorsese va oferir una visió de Jesucrist –interpretat per Willem Dafoe– compatible amb l'ortodòxia catòlica, però va despertar la ira de sectors integristes de l'Església.

‘La pasión de Cristo' (2004)

Bernat Salvà

Mel Gibson va dirigir aquesta versió de la passió de Jesucrist en la llengua original dels protagonistes –arameu i llatí– i posant l'accent en la violència i el patiment. Més que amb l'evangeli, un film en consonància amb els temps violents que vivim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia