cultura

Crítica

L'idil·li entre Blaumut i el seu públic

Blaumut va obrir dissabte la gira del seu tercer disc, Equilibri, al festival Strenes de Girona, al qual el grup va agrair el seu suport des del primer dia: el quintet ha actuat en quatre de les cinc edicions del festival, començant en una sala petita a l'època d'El turista (2012) per passar després al Teatre Municipal i a la sala gran de l'Auditori, que el grup ja ha omplert dues vegades des del 2015. Dissabte hi havia un públic molt entregat de totes les edats, fins i tot un bebè amb protector d'oïdes.

Blaumut va apostar fort pel seu nou disc, del qual va interpretar 12 temes: tots excepte l'instrumental final, El camí dels elefants. En un escenari presidit pel triangle invertit de la portada d'Equilibri –amb l'angle inferior apuntant el cantant i creant elegants combinacions de formes amb els llums–, Blaumut va iniciar amb Atlàntida una tanda de quatre temes nous, fins arribar a Vint-i-un botons, que fa olor d'èxit segur. De moment, del disc anterior, va donar pas a altres quatre cançons de l'última fornada, entre elles Chaplin, un altre encert. Després de l'obligada Pa amb oli i sal i de Vuit, un concert dominat fins llavors pels sons acústics de la guitarra, el violoncel, el contrabaix i el violí –i el singular sentit de l'humor del violinista– va pujar el volum amb una segona guitarra elèctrica i les recents Demà, Equilibri i Houston. Els bisos van incloure quatre peces, que van acabar amb els músics tocant entre el públic i sense amplificar les cèlebres Bicicletes, agraïdes pel públic amb un silenci respectuós i una gran ovació final, per tancar gairebé dues hores d'idil·li entre el grup i els seus fans.

Blaumut
Auditori de Girona, 1 d'abril


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA