cultura

Cultura

Primera gira en metro

L'Ajuntament estrena el programa ‘Barcelona, districte cultural' per fer xarxa entre els centres cívics i ateneus amb una programació d'artistes locals

Aquesta primavera, 20 companyies faran unes 80 actuacions per 13 equipaments

Marc Martínez recorda que, quan va començar als anys vuitanta, hi havia un llit elàstic que acollia els artistes, fossin de teatre, dansa o música. Cadascú botava i rebotava en aquesta malla protectora. Qui feia un salt gran i tenia sort, podia entrar a altres circuits, com ara la televisió i el teatre comercial. Per a l'actor, el Barcelona, districte cultural podrà substituir aquest punt de partida, que feia anys que havia desaparegut. El programa, que disposa de 149.000 euros per a contractació d'unes vuitanta actuacions en tretze equipaments distribuïts pels barris (principalment centres cívics) per a aquest maig i juny o per a la temporada de tardor, és la primera operació per connectar el treball d'aquests equipaments, que, habitualment, treballen des de i pel barri on estan instal·lats. Carles Sala, director de Cultura i Proximitat de l'Institut de Cultura (Icub), defineix el programa com el de les gires que es podrà anar en metro. Perquè la majoria dels actors són de l'àrea metropolitana i s'ha buscat que les actuacions tingui la mínima complexitat escènica.

La programació (disponible al web www.districtecultural.barcelona) ha obligat que els equipaments es posin d'acord. Perquè, de les prop de 300 propostes que es van plantejar per poder construir aquest circuit, han quedat les que han aconseguit sumar tres o més actuacions. L'objectiu de l'Icub és ampliar la programació l'any vinent a més centres cívics ampliant també el pressupost fins a uns 350.000 euros. En la primera tongada, totes les actuacions seran gratuïtes, però es confia anar normalitzant el preu de l'entrada. Aquesta programació no pretén substituir les actuacions que ja es fan a cada equipament, sinó que mira de complementar-les, procurant que les actuacions descobreixin un nou públic.

El programa inclou actuacions de teatre, dansa, circ, música i espectacle familiar. Des del monòleg en format de concert unipersonal d'Humor i hòsties deMarc Martínez fins al musical Limbo de Les Impuxibles. També hi ha títols icònics com Indomador de Quim Girón, Mi madre y yo de Sonia Gómez i Monolit de Toni Mira i propostes precioses com Amigoo o desvergonyides com Aneboda the show. La Màlaga, que ahir va animar la presentació amb la seva rumba, s'alterna amb el Quartet Brossa (Cinc sensacions i un quintet sensacional) o Balkumbia. La programació, l'ha triada cada responsable del centre, que tindrà el suport de joves dedicats a detectar el nou públic visitant instituts amb els artistes però també mercats o biblioteques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia