Cultura

Arteta serà en el festival de clàssica de Sant Fruitós

Ainhoa Arteta serà una de les figures de primer nivell que passaran pel Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages. La soprano actuarà el 13 de juliol a Món Sant Benet, que per segon any acollirà l'esdeveniment, que, en la seva 23a edició, ha augmentat el pressupost fins als 40.000 euros i ha celebrat de valent la rebaixa de l'IVA.

La mezzosoprano Mireia Pintó —directora artística del festival— va expressar ahir en la presentació la “satisfacció” per una programació “brillant”. El festival, que es farà tots els dijous de juliol, l'obrirà el dia 6 Duo Baldo, que oferirà un concert atípic dins la clàssica: “És un duet de gran recorregut internacional que mostra un format trencador que ofereix una òptica diferent al ritus sovint enguixat de la clàssica.” I és que, com no es cansa de repetir Pintó, el festival “va néixer per fer una aportació cultural de màxima qualitat”, però també “per posar la clàssica a l'abast de tothom; mai hem volgut ser un festival elitista”. Per això, les entrades es mantenen a 20 euros, llevat de la d'Arteta, que en valdrà 30. Tot i això, Pintó va destacar que la soprano serà aquest mateix estiu a Peralada “pel doble”. També actuaran Maria Solozobova (violí), Meehae Ryo (violoncel), Vladislav Bronevetzky (piano) i la Pintó mateixa, que amb el quartet de corda Arcattia clourà el festival.

Imma Prieto. situació crítica
Jaume Vidal

“L’artista sempre ha estat crític”

Té sentit la crítica d’art avui?Absolutament, però no només la crítica d’art, el pensament crític és necessari. L’important és dur a terme un exercici crític i, des d’aquí, prendre posició...

 

Amor contra violència

sant feliu de guíxols
 

Troben restes a Moià d’un adult neandertal

Moià
 
Crònica

Un lament artificiós

Torroella de Montgrí
 
Anna-Priscila Magriñà
Escriptora

“Em fa molt feliç descobrir curiositats”

Barcelona
 

Girona dedicarà un festival a Jaco Pastorius

girona
 

Jazz llatí, al 4t Festival de Jazz a la Fresca de Vidreres

vidreres
 

El compromís intel·lectual, a debat al Col·loqui Benjamin

Redacció
 

Savall, reclam per a La Massa de Vilassar de Dalt

VIlassar de Dalt