Teatre

fira de titelles

La Fira de Titelles reclama un espai per a grans formats

L'edició d'aquest any, celebrada aquest cap de setmana, supera en públic la de l'any passat i arriba a 40.000 espectadors

Els organitzadors, però, voldrien tornar a La Llotja o l'Auditori

La Fira de Titelles de Lleida va tancar diumenge la 28a edició amb uns 40.000 espectadors de balanç final, entre places, carrers i sales d'exhibició. Això suposa un augment de 5.000 persones respecte del balanç que se'n va fer l'any passat. Les funcions de pagament van vendre gairebé el 100% de les entrades i molts dels espectacles ja havien exhaurit les localitats dies abans de començar.

Aquest èxit de xifres, però, no fa que els organitzadors n'estiguin plenament satisfets. El codirector de la fira Oriol Ferre va destacar diumenge, en declaracions recollides per l'ACN, que un dels objectius per a la pròxima edició serà recuperar un espai escènic tancat de gran capacitat, com la Llotja o l'Auditori, per poder programar-hi espectacles de gran format. “Aquest any no l'hem tingut i l'hem trobat a faltar”, hi va afegir.

Aparador de companyies

A més del vessant d'espectacles per al públic, la Fira de Titelles de Lleida també és una trobada entre professionals per tal de donar a conèixer i contractar espectacles per a programadors. En aquesta edició s'hi han acreditat 150 programadors internacionals, i un total de 300 professionals del sector s'hi han acreditat. Del que hagin vist, en sortiran futures oportunitats per a les companyies que han mostrat la seva feina. Oriol Ferre destaca la satisfacció dels programadors, que “marxen molt contents”, assegura. “En general el feed-back que ens arriba és que han trobat una programació molt atractiva, que ha combinat propostes innovadores i tradicionals i que també ha buscat la proporció adequada entre espectacles de sala i de carrer, sempre prioritzant la qualitat a la quantitat.”

LA FRASE

Les companyies han quedat impactades de la quantitat de gent que es mobilitza a Lleida
Oriol Ferre
codirector de la fira de titelles de lleida

LA XIFRA

150
programadors
internacionals s'han acreditat en aquesta edició, per tal de trobar espectacles per contractar

Titelles de premi

Durant la cloenda es van entregar dels premis Drac d'Or, i el titellaire català Jordi Bertran va ser guardonat per la seva trajectòria de més de 40 anys als escenaris. Bertran va actuar dissabte a Lleida amb l'espectacle Circus. El jurat de la fira també ha premiat, amb el premi Drac d'Or Julieta Agustí al millor espectacle, la companyia franconoruega Plexus Polaire per Cendres. que va ser l'espectacle inaugural. El premi a la millor dramatúrgia ha estat per a l'espectacle Hand Stories, de la companyia xinesa T&T Productions, i el de la millor interpretació, per a la companyia Zero per l'espectacle La darnière danse de Brigitte. La companyia Peus de Porc s'ha endut el premi a la millor escenografia per l'espectacle I-MAG 341. Un coet per fer volar la imaginació. El jurat ha reconegut Pluja, de Guillem Albà & Clara Peya (a la proposta més innovadora); Les Irréels, de la companyia francesa Créature (millor infantil), i Transhumància de Xip Xap Teatre (millor espectacle de carrer) i La gallina de los huevos de oro de Zum-zum Teatre (premi de les autonomies i premi infantil de sala).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles