cultura

videojocs

Ciència-ficció de qualitat

Una mica d'història. El primer Prey es va anunciar el 1995. La intenció de 3D Realms, els seus desenvolupadors, era fer el llançament alhora amb Duke Nuke Forever. La veritat és que ni un ni l'altre van veure la llum en aquell moment. Prey sortiria finalment el juliol del 2006 i Duke Nuke, l'estiu del 2011.

En el seu moment, Prey va ser un dels jocs d'acció en primera persona més innovadors. Poc després es va anunciar la seqüela, però novament la mala sort es va aliar amb el projecte. 3D Realms va vendre la llicència a Zenimax Media i el 2009 van anunciar que el projecte es cancel·lava de manera momentània. El 2011 es va anunciar Prey 2. Un any més tard es va presentar el primer tràiler. I el 2014 es va confirmar la cancel·lació.

Però la llicència era massa bona per oblidar-se'n. Així que en lloc de desenvolupar una seqüela, el que es va fer va ser un reinici de la saga.

El cas és que 22 anys després del primer anunci, tenim el segon lliurament de Prey. En aquesta ocasió han partit de zero, eliminant qualsevol relació amb la que hauria estat la seqüela, fa cinc anys, i amb el primer lliurament, del 2006. El Prey de 2017 continua sent un joc d'acció en primera persona, però aquesta vegada estem davant d'un videojoc de ciència-ficció, que barreja elements shooter i RPG. Estem en un univers alternatiu en el qual John F. Kennedy va sobreviure a l'intent d'assassinat del 1963 i va dedicar tots els esforços al programa espacial. Ambientat el 2032, les forces alienígenes han escapat de la contenció, així que t'has de posar l'uniforme Transtar, embarcar a la Talos I i preparar-te per lluitar contra els invasors.

Això sí, no és un videojoc fàcil. No ens porten de la mà fins a la solució, sinó que això ho ha d'aconseguir el jugador. Estem en un món obert, amb absoluta llibertat de moviment. La responsabilitat de quin camí seguir i com fer-ho és només nostra.

Un títol que brilla en l'apartat tècnic i en la potent banda sonora i que ogfereix la garantia d'Arkane Studios, creadors de la premiada sèrie Dishonored.

PREY
Distribuïdora: Bethesda Softworks Gènere: Acció Plataformes: Playstation 4, Xbox One, PC Edat: +18


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa