Lletres

Saló del Llibre Infantil i Juvenil

Més de 13.500 visitants, al 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya

El lema d'enguany ‘Visca la revolució' aconsegueix cridar l'atenció al públic adolescent

El certamen es consolida com a punt de trobada del sector

Les portes del 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya es va tancar ahir després d'haver rebut la visita de 13.500 persones en les gairebé dues setmanes d'obertura. El lema d'enguany, Visca la revolució, ha aconseguit despertar la curiositat de molts d'ells tenint en compte el context polític actual, segons va explicar l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. “Ha estat un tema que ha agradat molt i que ha servit per cridar l'atenció de molts adolescents”, hi va afegir la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa, Diana Solé.

Del conjunt de visitants, 7.500 han estat nens i nenes i 6.000, adults. D'aquests, 5.800 hi han passat de manera individual, i 3.200 alumnes ho han fet en el marc del centenar de visites guiades que s'hi han dut a terme. D'altra banda, 4.500 persones han pres part en alguna de la trentena d'activitats paral·leles programades tant durant el cap de setmana com durant les tardes.

El certamen també s'ha consolidat dins l'àmbit professional. Ha estat possible, en part, a través de les diverses trobades, com ara la de bibliotecaris o la 4a Jornada Pedagògica, amb una setantena de persones. També hi han contribuït altres esdeveniments com les semifinals de les terres de Lleida del XIII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta o la presència d'autors i editors, alguns dels quals han explicat la seva feina als alumnes de diversos centres educatius.

“No deixa de ser extraordinari que puguem fer aquest saló d'àmbit nacional a Mollerussa i que en cap moment es posi en dubte la seva continuïtat”, va remarcar l'alcalde de Mollerussa, que va agrair l'esforç a l'equip que ho fa possible i al Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. “Això és Mollerussa, una ciutat que al llarg de la història s'ha caracteritzat per emprendre grans esdeveniments, al marge de la seva mida territorial i d'habitants”, hi va afegir Solsona.

Sonotone Q hi va posar la nota musical, amb un concert vermut que ha estat una novetat de la programació d'enguany. L'espectacle El príncep feliç, a càrrec de La Baldufa: Companyia de Comediants, va cloure el saló.

La censura als llibres atrau el públic

Entre les set exposicions del 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil, una de les que va causar més curiositat entre els visitants va ser Vermell de censura, una producció d'El Born Centre Cultural que, entre d'altres, parla d'obres que han estat prohibides en alguns països.

Un exemple seria el del clàssic conte de La caputxeta vermella, que durant el franquisme va haver de dir-se La caperucita azul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia