cultura

Aventures fantàstiques en el submon

Àfrica Ragel incideix a La Trementina i les plagues de la maga Urtica en tot de llocs comuns en la seva narrativa, per a infants o no, com ara la fantasia i la imaginació en el plantejament, el barri del Poblenou, el metro, els jocs de paraules i els diàlegs constants i àgils, els signes d'admiració, l'humor i, en aquest cas, també la cultura del món vegetal.

La novel·la té reminiscències de l'Alícia i el món subterrani, al qual s'accedeix des de l'estació fantasma de metro de Correus, a la L4. La funció de guia del conill de Carroll la fa la tieta miop de la Trementina, la protagonista, una nena aparentment òrfena. Totes dues arriben a un paratge amb gust de clàssic amb cavallers i princeses segrestades, batalles contra llimacs gegants i plagues que panseixen les flors i les plantes aromàtiques.

Una lectura amena que ofereix una literatura molt personal que beu de diverses fonts per preparar un combinat original i ben orquestrat.

Les il·lustracions simpàtiques i clares de Sergi Càmara aporten un complement molt encertat al conjunt.

La Trementina i les plagues de la maga Urtica
Text: Àfrica Ragel Il·lustracions: Sergi Càmara Editorial: Barcanova
Pàgines: 160
Preu: 9,20 euros Edat: +10


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia