dansa

Cultura

Flamenc a tot Barcelona

Taller de Músics va crear la marca Flamenco a Ciutat Vella. Fa uns anys, va voler ampliar la mirada incorporant la dansa pujant bona part de les actuacions al Mercat de les Flors (que el vinculaven al moviment de Flamenco Empírico). Aquest 2017, per fi, arriba el moment d'escampar el cartell molt més enllà. El festival s'allargà fins al 28 de maig i inclou actuacions al Centre Artesà Tradicionàrius, l'Auditori, el Palau de la Música, la Biblioteca de Catalunya i el centre cívic Besòs, a més del Taller de Músics i el Mercat.

Avui arrenca amb una flash mob de la danzaora Rocío Molina i un programa, Es la hora, que fabula sobre el moment clau d'un torero quan es vesteix abans d'enfrontar-se al ruedo. La peça parteix del suport d'uns mossos d'espases retirat i el ball de Nacho Blanco i Eli Ayala, que es posaran el traje de luces. Molina presentarà, aquest cap de setmana, el Caída del cielo. La rumba 100% també tindrà cita en aquest festival a l'exterior de l'Auditori el diumenge 28 amb Muchaco & Los Sobrinos. Les fusions seran entre el flamenc i el sufí a càrrec de Pedro Berruezo (Auto Sufi Ciencia, dissabte 27, 20h a la Biblioteca de Catalunya) o el flamenc i la música tradicional valenciana (Flamencianes, dijous vinent, 21.30h al CAT). Pepe Motos manté la reivindicació del cajón (Kódigo Flamenco dimecres, 20h, al CC Besòs).El Ciutat Flamenco també ofereix classes magistrals, com ara la que impartirà David Leiva, guitarrista que s'està dedicant a transcriure en partitura el duende de Paco de Lucía, Camarón o Enrique Morente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.