Música

Vint anys de Mojinos

El grup de Mollet del Vallès publica el disc ‘Maduritos y resultones'

“Si arribés el moment, tindríem la vergonya de retirar-nos”, diu El Sevilla

Si el 2016 els Mojinos Escozíos van arribar al seu vintè aniversari amb la gira 20 años escozíos, ara continuen celebrant-ho amb la publicació del seu últim àlbum –el número setze–, Maduritos y resultones, que inclou deu cançons noves i un DVD de regal amb deu dels temes més coneguts en directe.

“Ja ens han arribat les crítiques dels més fanàtics i diuen que és un disc molt curt. La millor crítica que podem rebre és que sona a Mojinos, i sembla que a tothom li està fent la sensació que és com els primers àlbums. Personalment, a mi és un dels discos que més m'agraden”, comenta Miguel Ángel Rodríguez, el cantant del grup, més conegut com El Sevilla.

Els de Mollet del Vallès, que van començar assajant inclús a la caseta on es canviaven els paletes, continuen donant guerra i en tenen per 20 anys més, si cal. “De tot el que faig no hi ha res que em faci trempar més que pujar a un escenari amb Mojinos; ni ràdio, ni tele, ni teatre –assegura el líder del grup–. Ens sentim més en forma que mai, el nostre grup no és un aliment que gires i té data de caducitat, però crec que si arribés el moment, tindríem la vergonya de retirar-nos si no toquéssim, si no venguéssim discos o si no ens sortissin concerts. Crec que la tindríem i la tindrem, tot i que tant de bo no passi.”

El pitjor d'aquests vint anys, explica El Sevilla, va ser la mort, en fa vuit, del seu mànager Toni. El millor amb què es queden els membres del grup és poder-ho explicar, haver viscut aquests anys, i tenir la sort de continuar aquí.

Sinceres, iròniques i fins hi tot escatològiques. Així són les lletres de Mojinos, que “surten de la morralla” que du dins El Sevilla. “Crec que és maco que se te'n vagi una mica el cap a l'hora d'escriure. Imaginar la vida d'altres persones és un exercici molt pràctic per al cervell. D'aquesta pràctica surten temes com Mi sierra mecánica, una balada romàntica en què imagino què pensa un assassí quan ja té reservada la masia per matar els seus pares i de sobte el seu amic compra l'última serra mecànica”, explica El Sevilla rient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia