Música

festival de música

Quatre nits de clàssica, jazz, sardana i pop, a Calonge

Mishima, Jordi Rossy i Mike Kanan, Camera Musicae i La Principal de la Bisbal actuaran en la 50a edició dels Festivals de Música de Calonge {Interludi}

Els Festivals de Música de Calonge celebren el seu 50è aniversari amb una nova edició, la setena, de la seva marca actual, {Interludi} , que s'estructurarà en quatre nits temàtiques al pati d'armes del castell, “com a reconeixement dels diferents estils que han passat pels festivals calongins al llarg d'aquestes cinc dècades”. La programació es va anunciar diumenge, coincidint amb la ja clàssica Musicletada prèvia al festival. Dos-cents amants de la bicicleta, la música en directe i el bon beure i menjar a l'aire lliure van participar en aquest itinerari, de vora dotze quilòmetres, “entre vinyes, pla i platja”, amb les actuacions de Maïa Vidal, Joan Colomo i Za!, que van interpretar Calonge Terrassa, Kalon-jah! Tewras-sah! en honor a les arrels calongines d'un dels seus components.

{Interludi} començarà el dissabte 22 de juliol amb la Nit clàssica, ja que “durant les primeres dècades del festival, la música clàssica era l'eix principal de la programació”. En aquesta primera nit, l'Orquestra Camera Musicae de Tarragona –quaranta músics, sota la direcció del mestre Antoni Ros-Marbà– i la pianista Alba Ventura (Barcelona, 1978) interpretaran dues obres de W.A. Mozart: Concert per a piano i orquestra núm. 9 ‘Jeunehomme', KV 271, i la Simfonia núm. 41 ‘Jupiter', KV 551.

El diumenge 6 d'agost tindrà lloc la Nit de Jazz, per deixar constància en aquesta edició commemorativa d'un dels “estils més programats durant les darreres dècades” del festival. En aquest cas tornaran a {Interludi} uns convidats de luxe: el quartet liderat pel bateria, pianista i vibrafonista Jordi Rossy i el pianista Mike Kanan.

Per al divendres 11 d'agost s'ha programat la Nit de la Sardana, ja que “Calonge sempre ha estat terra de sardanistes, tant músics com compositors”. La protagonista serà la formació que més cops ha estat programada en els Festivals de Música de Calonge: La Principal de la Bisbal. En la primera part interpretarà sardanes vinculades a Calonge.

El festival es tancarà el dissabte 12 d'agost amb la Nit Pop –un gènere que mai no pot faltar a {Interludi}–, que tindrà com a protagonistes tres dels millors exponents de l'actual escena musical catalana: Mishima, amb el seu recent Ara i res; El Petit de Cal Eril i Pavvla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia