cultura

Torna el Senyor Ruc de Cifré

Una exposició al centre cívic del Guinardó (Ronda del Guinardó, 113) –barri on va estar vinculat al llarg de la seva vida– sobre l'últim gran personatge de l'obra de Guillem Cifré (Barcelona, 1952 - 2014) ha servit de nexe de tota una munió d'activitats centrades en el Senyor Ruc, que el dibuixant va publicar al nostre diari pràcticament fins a la seva mort, a l'hospital de Sant Pau ara fa exactament tres anys. L'exposició es complementa amb unes jornades, que avui tindran el punt culminant amb un recorregut per l'obra del dibuixant, format a l'Escola Massana i que va ser protagonista d'alguns dels moments àlgids del còmic underground, de la participació dels dibuixants més creatius a la premsa i per la unió entre poesia i realitat quotidiana a la seva obra. L'exposició, que durarà fins al 12 de juny, convoca avui una taula rodona a la biblioteca Mercè Rodoreda del carrer de les Camèlies, on es parlarà precisament de les diferents etapes com a artista, des de les dues dècades en què va col·laborar al diari, en altres èpoques, evocades per Juan Bofill i Antoni Giralt. El cap de setmana passat es va celebrar el bateig del Senyor Ruc amb una cercavila de capgrossos i gegants, que es van reunir a la plaça del Nen de la Rutlla. Allà s'hi van sumar centenars de veïns i amics de l'artista, fill del dibuixant del mateix nom, autor del popular reporter Tribulete.

Des de l'adolescència, Cifré es va moure entre la picardia que va heretar del seu pare, el seu tiet i els altres dibuixants de Bruguera –mai els va oblidar–, la contracultura i la psicodèlia dels anys setanta i el món dels mitjans de comunicació. Tots participen d'una manera o una altra en el Senyor Ruc, que es va passejar per publicacions de barri i en els suplements culturals d'El Punt Avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia