Lletres

cultura

El Segre de Negre es fa gran i salta al cinema i al teatre

El festival literari que organitza Pagès Editors a Lleida amplia les activitats i incorpora curtmetratges, obres teatrals, tallers d’escriptura i contes infantils

La trobada retrà homenatge a Isabel-Clara Simó

Pagès Editors, principal impulsor del festival literari de gènere negre i policial El Segre de Negre, va presentar ahir el programa de la segona edició del festival, que suposa un creixement exponencial en l’oferta d’activitats respecte al de l’any passat. Totes, això sí, relacionades amb el gènere negre i policial.

La principal novetat del festival, que tindrà lloc els dies 2 i 3 de juny, és la incorporació del cinema i el teatre. Ahir mateix, com a prèvia del festival, es va projectar a la sala Funàtic la pel·lícula Las confesiones, de Robert Andò, amb presentació del director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida. Es tracta d’una preestrena a tot l’Estat. Durant el festival també es projectarà el curtmetratge A l’ombra de la muntanya, de la cineasta lleidatana establerta a Manchester Neith Sentís.

També en el marc del festival es realitzarà un singular concurs: s’enregistrarà un crim de ficció en algun escenari secret de Lleida, i es penjarà a les xarxes socials, un cop acabat el festival. Segons va explicar ahir el productor Santi Lapeira, els qui participin en el joc hauran de resoldre el misteri que mostrarà el curtmetratge, que portarà com a títol L’escenari del crim.

Lapeira, present ahir en la presentació del festival, va destacar la fructífera interacció entre la literatura i el cinema en el gènere negre i policial, i va recordar que actualment s’està treballant en la portada a les pantalles de la sèrie de novel·la negra creada per la lleidatana Montse Sanjuan protagonitzades per la sergent Anna Grimm.

A més de cinema, s’incorpora també el teatre al festival, amb l’espectacle Improblackshow, de la companyia de teatre Improsia.

Homenatge a Simó

En l’àmbit estrictament literari, en el festival hi seran presents alguns dels principals escriptors del gènere en català: Sebastià Bennassar, Andreu Martín, Margarida Aritzeta, Jordi de Manuel, Emili Bayo, Salvador Balcells i Pep Coll, entre d’altres. Presentaran les seves obres autors ponentins com Ramon Usall, Alexandra Cuadrat i David Marín. L’escriptora homenatjada aquest any serà Isabel-Clara Simó, que tancarà el festival amb una conversa pública amb Llorenç Capdevila.

Els més petits també hi tindran el seu espai. Sac Espectacles oferirà dissabte al migdia una sessió de contacontes detectivesc.

Microrelats per Twitter

Dues novetats més d’aquest any són un concurs de microrelats per Twitter. Durant el festival, qui vulgui participar haurà de fer un tuit amb un microconte i l’etiqueta #micronegre. El premi serà un taller a l’Escola d’Escriptura de Lleida, que també col·labora amb el festival amb l’organització d’un taller d’escriptura gratuït durant el dissabte.

El programa es pot consultar al web del festival, i els actes es faran al convent de Santa Clara el divendres, i a l’Institut d’Estudis Ilerdencs el dissabte.

LA XIFRA

20
escriptors
participen en el programa d’activitats del festival, que celebra la seva segona edició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia