cultura

Societat

Arnald Plujà, el Consorci del Ter i l’AECC, premis Valvi

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc dimarts a la Fundació Valvi i Joan Domènech, Narcís Illa i Josep Trias glossaran els premiats

El premi és una obra única de Bonaventura Anson

Els premis Fundació Valvi 2017 es lliuraran dimarts vinent a la seu de la fundació gironina (19.30 h). Els guardonats d’aquesta edició són Arnald Plujà, el Consorci del Ter i l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC)-Catalunya contra el Càncer, de Girona. Cada guardonat rebrà una obra única de l’escultor tossenc Bonaventura Anson. La Fundació Valvi està presidida per Joaquim Vidal i dirigida per Maguí Noguer, i desenvolupa una activitat principalment cultural que, en aquests premis, s’amplia també al patrimoni natural, i a l’àmbit de la solidaritat i la cooperació.

L’onzena edició del premi Joan Saqués i Roca, que s’atorga a una persona o entitat que hagi destacat en el camp de la preservació, la conservació, la difusió o la restauració del patrimoni cultural i artístic de les comarques gironines, es lliura aquest cop a Arnald Plujà i Canals (Garriguella, 1947), mestre i geògraf que, com a historiador, s’ha especialitzat en l’estudi del cap de Creus i ha participat en l’elaboració del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya. Plujà és autor o coautor d’una vintena de llibres. La tardor passada va publicar Els masos perduts del cap de Creus (Brau), amb fotografies de Robin Townsend. Durant l’acte de dimarts, la figura d’Arnald Plujà serà glossada per Joan Domènech.

El premi Joaquim Codina i Vinyes, que també arriba a l’onzena edició, premia una trajectòria dedicada a la preservació del patrimoni mediambiental i paisatgístic de les comarques gironines, en aquest cas la del Consorci del Ter. Aquest organisme supramunicipal, format per 62 ajuntaments i cinc consells comarcals, “ha treballat activament per a la conservació i gestió del riu Ter, dels seus valors naturals, ecològics, paisatgístics i patrimonials, a través de nombrosos projectes, bona part dels quals gràcies a fons europeus”. El Consorci del Ter, que l’any vinent celebrarà el seu vintè aniversari, estarà representat a l’acte de lliurament dels premis Fundació Valvi pel seu president, Joaquim Roca, i Narcís Illa s’encarregarà de fer-ne la glossa.

Contra el càncer

El premi Salvador Sunyer i Aimeric reconeix la tasca realitzada per una persona o entitat en el camp de la solidaritat i la cooperació. En la seva vuitena edició, aquest guardó ha estat concedit a l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC)-Catalunya contra el Càncer, de Girona, constituïda l’any 1953. El premi serà recollit per la seva presidenta, Pilar Cort Fuentes, que encapçala l’actual junta directiva des del 1995, amb Joana Puig com a vicepresidenta. L’associació està formada per persones que treballen desinteressadament i per un equip de professionals que, entre altres accions, realitzen campanyes de prevenció, xerrades informatives, suport psicològic, etc. Josep Trias farà la glossa de l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona