Cultura

Una passió per la lectura en escena, de deu i de rècord

Litterarum atrau més programadors i espectadors

La Fira del Llibre Ebrenc consolida el volum de vendes

La literatura que no només es llegeix, sinó que també es veu i es viu ha estat de rècord a Móra d’Ebre. La Litterarum-Fira d’Espectacles Literaris tanca l’edició dels deu anys amb més programadors i espectadors que mai i amb la ment posada en un 2018 per catapultar-se.

La Fira d’Espectacles Literaris ha atret, des de dijous, més de 4.000 visitants i 75 programadors, sobretot biblioteques i ajuntaments de menys de 10.000 habitants. Un 40% s’han estrenat. Propiciar trobades cara a cara entre vora 50 artistes i programadors ha estat un èxit, confirma el director, Albert Pujol: “Crec que marcarà el futur de Litterarum perquè és el que es demana.” La novetat Tast-Avanç també ha triomfat, amb espectacles en fase final de creació amb vista a commemorar efemèrides literàries. S’han presentat creacions entorn de l’obra de Joan Brossa.

Uns 1.600 espectadors, un 25% més, han gaudit de la Literatura a Escena. La veu de l’algueresa Franca Masu o Les Passions de la Menestrala de l’ebrenca Francesca Aliern han estat alguns dels més vistos. En aquest context, l’any que ve es vol internacionalitzar la mostra amb programadors europeus.

La gran carpa de la Fira del Llibre Ebrenc ha ampliat fins a 2.500 el nombre de títols d’autors o temes ebrencs, amb un volum de vendes semblant al de l’any passat. Les dues cites s’han inclòs al pla de lectura i rebran més suport de la Generalitat. “És la cirereta del pastís”, diu la directora de la Fira del Llibre Ebrenc, Montse Pineda.

Crònica
Música

Casals i Vivaldi contra el terror

Dijous va ser una nit especial amb l’actuació de Sarah Chang a l’Església del Monestir de la Porta Ferrada. Ho va ser perquè el públic, que omplia a vessar la sala, encara estava astorat pels atemptats...

St.Feliu Guíxols
 
Crònica

Art contra la barbàrie

Peralada
 

Electronic Sunset tanca la Porta Ferrada amb Claptone i Miss Kittin

st. feliu de guíxols / roses
 

L’escultura estilitzada de Gómez Ascaso, a Calonge

Calonge
 

Xavi Vidal celebra a Llafranc 30 anys de música

llafranc
 
la crònica

Cançons antigues per a una pau possible

 

Enyorat Groucho

Barcelona
 
cultura

Curs de Coneixença de Catalunya Nord a la UCE

prada de conflent
 
música
novetat discogràfica

Rita Valero: “A ‘Contigo’ he trobat el meu estil”

palafrugell