cultura

Cultura

Vint-i-sis candidats aspiren a dirigir el Museu de l’Empordà de Figueres

El procés de selecció arriba a la recta final i el nou titular s’anunciarà el 20 de juliol

El càrrec és vacant des del 2015, per la destitució de l’anterior directora

El procés de selecció del nou càrrec de direcció del Museu de l’Empordà de Figueres ha estat llarg però ha arribat a la recta final: la comissió d’avaluació de les vint-i-sis candidatures que s’han presentat per aspirar al càrrec, tancarà les valoracions el 20 de juliol i aquell dia es donarà a conèixer el nom del nou director o directora. El càrrec és vacant des del gener del 2015, quan el govern municipal de Figueres va optar per dissoldre el consorci que gestionava el museu (format pel mateix Ajuntament, el Consell Comarcal i la Fundació Dalí) i va destituir la directora des de feia disset anys, Anna Capella. L’acomiadament va generar un moviment de rebuig entre una part del món cultural gironí. La voluntat de l’Ajuntament és de gestionar directament l’equipament i després d’uns dubtes sobre si es crearia o no un nou càrrec de direcció, el desembre del 2016 es van publicar les bases del concurs per cobrir la vacant.

L’alcaldessa, Marta Felip, admet que el procés s’ha allargat més dels tres mesos que inicialment es preveia, però ho atribueix a causes alienes que han dilatat els terminis, referint-se als canvis que han sacsejat el govern figuerenc i que han comportat moviments al capdavant de les regidories. Amb tot, Felip valora positivament que ara, amb els pressupostos aprovats i amb la data del 20 de juliol a la vista per conèixer el nou titular, el Museu de l’Empordà podrà iniciar la nova etapa al setembre.

Un dels elements que més es valorarà dels aspirants és el projecte de gestió i ordenació específic del museu, que cada candidat ha hagut d’entregar. “Tant o més que l’experiència prèvia dels candidats, ens interessa el projecte i l’enfocament que donaran al museu”, diu Felip. En aquest sentit, l’alcaldessa considera que per una banda el nou Museu de l’Empordà haurà de seguir sent un museu d’art, que reculli la llarga tradició que existeix en aquest camp a l’Empordà, i que per tant també serà en part museu del paisatge, d’història i cultura de la ciutat. Però també vol atribuir-li una nova funció: “També haurà de ser el punt des d’on dinamitzar i connectar els diferents espais culturals de la ciutat i els que s’han de desenvolupar, com la casa natal de Dalí, que d’alguna manera penjarà del Museu de l’Empordà”, diu l’alcaldessa.

La comissió encarregada de les avaluacions dels candidats i que entregarà les conclusions al juliol, està formada per empleats de l’Ajuntament, un tècnic d’una altra administració, un director de la xarxa de museus de Catalunya, i el secretari de l’Ajuntament. Les bases estipulen que la persona escollida serà contractada per quatre anys prorrogables i percebrà una retribució bruta anual de 39.900,04 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia