Lletres

novel·la

novetat editorial

El santcrist, fil conductor d’una novel·la de misteri a Balaguer

El 26 de juliol de l’any 1936, la talla de fusta del santcrist de Balaguer va ser cremada a l’explanada de l’actual basílica menor de la capital de la Noguera.

La història diu que d’aquella figura, esculpida per Joan de Nicodem, només en va quedar intacte el peu dret, que actualment se separa de la replica posterior per un petit fil de plata.

La crema de l’any 1936 és el punt de partida de la novel·la escrita per Pere Esteve, veí de Balaguer, i que a traves de la ficció i la realitat i amb el santcrist de Balaguer com a eix conductor teixeix la trama de misteri, amor i religió d’El enigma del cristo de Balaguer.

Esteve transporta el lector als temps de la Guerra Civil espanyola per concloure la novel·la a començament del 2000, quan el protagonista investiga uns fets del període bèl·lic.

L’autor balaguerí barreja realitat i ficció per retre homenatge al seu avi. Un dels protagonistes de la publicació, que fou una de les víctimes dels bombardejos de la Legió Cóndor a Figueres l’any 39.

Per l’escriptor balaguerí, la novel·la és una manera de tancar un capítol complicat de la seva història familiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia