Art

Cultura

La Fundació Mascort treu les seves millors peces

La nova exposició de la Casa Galibern de Torroella serveix per celebrar el seu desè aniversari

El centre ha atret cent mil visitants des de la seva creació

La Fundació Mascort celebra el desè aniversari amb una exposició a la Casa Galibern de Torroella amb algunes de les joies de la col·lecció que ha reunit el seu propietari, l’advocat i empresari Ramon Mascort. Entre les 140 peces que s’exposen, la gran majoria inèdites, destaquen un gran plànol de París del segle XVIII, una peça d’orfebreria utilitzada com a amulet infantil o una caixa amatòria catalana de l’edat mitjana. Peces escollides. La selecció del col·leccionista inclou orfebreria, ceràmica, pintura, dibuixos, gravats, mapes i armes, entre altres objectes, i es pot visitar fins al 15 d’octubre.

Mascort va explicar ahir que cada adquisició respon a les seves preferències estètiques i a “l’amor cap a unes peces que transmeten bellesa i història”. La comissària, Rosa Creixell, va subratllar que la col·lecció de la Fundació Mascort és d’un gran interès, sobretot dins el marc cronològic dels segles XV i XVI, ja que són peces difícils de trobar i sol·licitades sovint per altres museus. La peça més antiga que s’hi exposa és un casc corinti en bronze de l’any 650 aC, si bé també hi ha el fragment d’un Hèrcules d’època romana esculpit en marbre del segle I i II dC. Entre les rareses, hi ha dos especiers dels segles XVI i XVII amb forma de torreta en els quals es guardava el pebre o la sal; una figura de bronze amb forma de lleó que s’usava com a amulet infantil per espantar els mals esperits, i una caixa d’olors del segle XVIII que té forma de llibre.

Des que va obrir les portes, fa deu anys, la fundació ha rebut 100.000 visitants i ha organitzat catorze exposicions, de fotografia, ceràmica, mobiliari i pintura. A més, ha col·laborat amb altres institucions i ha editat un total de 18 publicacions especialitzades. Tot això, sense fer pagar mai entrada ni rebre cap subvenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic