Cultura

festival musical

Martirio i un Tony Manero acústic, al Gastromusical

El festival del restaurant El Molí de l’Escala aposta també per l’intimisme de Maria Arnal i Marcel Bagés

El grup musical del Club Súper3 tancarà la festa del Gastrokids i Familiaria a Empúries

La cantant Martirio, la diva més desacomplexada de la cobla espanyola, i la Fundación Tony Manero, per primera vegada en format acústic, són dos dels principals atractius de l’onzena edició del Gastromusical del Molí de l’Escala, que se celebrarà del 13 al 22 de juliol. El festival, que el 2014 va optar per concentrar la programació en una sola setmana organitzada en nits temàtiques, consolida d’aquesta manera una fórmula en la qual el restaurant de Jordi Jacas va ser pioner ja fa onze anys, fusionant música i alta gastronomia en unes vetllades que fomenten la proximitat tant amb els artistes com amb els cuiners convidats.

La nova edició arrencarà el dijous 13 de juliol amb una proposta fresca i intimista en què les pizzes d’autor de Fabián Martín, col·laborador de Ferran Adrià al Bulli Taller i dues vegades campió del Mundial de Pizzes de Nàpols, es posaran al servei del duet format per la vocalista Maria Arnal i el guitarrista Marcel Bagés, que presentaran el seu nou treball, 45 cerebros y 1 corazón. És en aparença una estranya parella que pot donar resultats sorprenents: els temes reposats propis i el rescat de gravacions del camp i d’antigues fonoteques d’Arnal i Bagés alternaran a taula amb les pizzes creatives del mediàtic Fabián Martín, ex-boxejador olímpic i amb restaurant a Puigcerdà.

L’endemà, el divendres 14 de juliol, arribarà una de les propostes més estimulants del festival: la cuina acurada de Jordi Jacas, jugant amb l’equilibri entre la tradició i la innovació, i la veu exquisida de Martirio, la gran renovadora de la cobla espanyola, que arriba a l’Escala en tota la seva plenitud, després de trenta anys de carrera i d’haver compartit escenari amb Chavela Vargas, Maria del Mar Bonet, Omara Portuondo i Ojos de Brujo. En el seu concert revisitarà alguns dels seus principals temes, en què es fusionen el jazz, el flamenc, el bolero, el tango i el pop.

El dissabte dia 15 hi haurà doble sessió, amb el Gastrovermut del migdia, que permetrà a José Luis Santiso presentar el seu primer disc, Fortuna, mentre l’equip del Molí serveix calamars, olives i anxoves, i a la nit, amb la Fundació Tony Manero, per primera vegada en un xou de format acústic, en combinació amb la cuina de Girona Excel·lent i el xef Pep Nogué.

En el seu nou plantejament, el Gastromusical torna a tenir ben present el públic familiar amb una nova edició del Gastrokids, que per segon any uneix forces amb el Familiaria per proposar una jornada lúdica al jaciment d’Empúries el dissabte 22 de juliol. Presentada com una “jornada de cultura en família”, hi haurà tallers gastronòmics, visites teatralitzades, titelles i un final de festa amb els SP3, el grup musical del televisiu Club Súper3. Les entrades es poden adquirir a través de l’enllaç https://familiaria.koobin.com, al preu de 12 euros (gratuït per als menors de 5 anys).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’origen de la Bruixa Avorrida

Roser Capdevila publica una autobiografia il·lustrada per a adults en què podem trobar alguns dels personatges de ficció que han sortit als seus contes

Barcelona
 
Mirador

La llibertat d’Albert Serra a Berlín

 
Crònica
circ

Un espectacle de gran altura

Girona
 
Recerca

Les invitades incòmodes

Girona
 

Cinema divers

barcelona
 
Llibres
Memòria històrica

Les cartes de l’exiliat escalenc

L’escala
 

El moll de l’os de les cançons

BARCELONA
 
JORDI BILBENY
ESCRIPTOR, INVESTIGADOR I DIRECTOR DE L’INSTITUT NOVA HISTÒRIA

“Pensem que la història està adulterada i no per casualitat”

arenys de munt
 
NÚRIA BALLESTER
PRESIDENTA DE CASES ICÒNIQUES DE CATALUNYA

“Hem de convertir els museus en llocs que connecten amb la gent”

El Vendrell