cultura

Crònica

música

Amb perfil propi

En el moment de màxima afluència Oques Grasses van fer ballar amb el seu ‘reggae’ esbojarrat i espontani

Aquella ciutat llunyana que un dia Txarango van imaginar va tornar a alçar-se, aquest any amb més força –quatre dies en lloc de tres– i una nova seu, Camprodon, que s’afegia a Sant Joan de les Abadesses amb una primera nit de concerts gratuïts dijous. En només quatre edicions, el festival Clownia ha aconseguit trobar una línia d’actuació clara i teixir un imaginari propi. Un festival respirable, lluny de les multituds que sovint acompanyen aquestes cites, i on cada detall està cuidat al mil·límetre.

La primera jornada d’activitat a Sant Joan va començar marcada per una pluja intermitent que feia la guitza durant la tarda i deixava el recinte menys concorregut que habitualment. A la nit, però, va concedir una treva i no va aixafar un programa intens. El festival s’havia reservat alguns asos a la màniga, amb l’únic concert de l’estiu de Germà Negre –que ens descobrien alguna de les cançons que formaran el seu segon disc– i el retorn a Catalunya després de set anys de Terrakota. Partint de la música d’arrel africana i brasilera, els portuguesos van aportar la nota exòtica a un festival que, any a any, sorprèn amb la inclusió al cartell d’alguna perla internacional poc propagada a terres catalanes.

Però no ens enganyem. Els grups que el públic esperava amb més ganes eren Oques Grasses i Zoo. Els osonencs van pujar a l’escenari en el moment de màxima afluència de la nit i de seguida van fer ballar Clownia amb el seu reggae esbojarrat i espontani. Un directe d’eficàcia provada que fa temps que tenen apamat i que, potser per això, canvia poc amb el pas dels anys. Zoo els van prendre el relleu. Amb el seu segon treball, els valencians s’han fet forts sobre els escenaris, trenant un directe explosiu i expansiu, que fa partícip el públic i no deixa ni un segon de respir. Clownia no en va ser l’excepció i ja des de les primeres notes van provocar un estat d’eufòria col·lectiva que no ja no decauria en cap moment i amb el qual es va donar pas a Pirat’s Sound Sistema, els encarregats de tancar la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona