cultura

Canet Rock: ara i abans

Els grups festius del moment a Catalunya s’apleguen al pla d’en Sala

Cada vegada està més injustificat parlar del Canet Rock emprant les quatre edicions dels anys setanta com a referència. Amb la celebració d’aquest any, el festival maresmenc sumarà tantes edicions en la seva versió del segle XXI com les que va tenir aleshores i, encara que el trinco Josep Maria Mainat, que es manté com a “líder espiritual” de la cita, d’una manera o altra sempre hi acabi remetent, el Canet Rock d’ara és, comparat amb el d’abans, tot un altre festival.

El Canet Rock ha agafat com a bandera l’efervescència de la música festiva catalana actual, i amb un perfil d’audiència marcadament jove, aquest any hi actuaran Txarango, Doctor Prats i Itaca Band, tres bandes que no deixen ni un moment de sumar seguidors. Emmirallant-se encara, però, en el rock català dels anys noranta, el festival obrirà les portes a Sopa de Cabra (que, tal com van fer Els Pets l’any passat, faran un repertori estrictament d’èxits posats a escrutini per als seus fans) i Gossos, amb un disc nou que encara no s’ha pogut tastar en escenaris d’estiu.

El Canet Rock, que s’allarga dotze hores i que, com cada any, es proposa “veure sortir el sol”, inclourà també Jarabe de Palo (immersos en una gira de vintè aniversari en la qual sonaran tots els seus èxits), Els Amics de les Arts, La Iaia, Zoo, Buhos, Hora de Joglar i Raska.

El festival, que aquest any ha hagut de fer front a un seguit de crítiques per l’absència de noms femenins en el cartell, va exhaurir l’any passat les vint mil entrades que hi havia a la venda, i la seva continuïtat sembla ja del tot garantida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia