Cinema

A la recerca del públic

L’any 2016 es van estrenar 65 produccions catalanes, segons les xifres de l’Acadèmia del Cinema Català, que ahir va celebrar l’habitual Festa d’Estiu

“El cinema català té èxit als festivals, però ens hem de plantejar com conquerir espectadors”

Cada any l’Acadèmia del Cinema Català celebra l’arribada de l’estiu amb una festa en un indret diferent de Barcelona –ahir va ser al Poble Espanyol– i fa balanç de la temporada; la seva presidenta, Isona Passola, va explicar: “No volem que passin tants mesos des dels Gaudí sense veure’ns, i des dels premis fins a l’estiu l’acadèmia també fa coses.”

La festa d’ahir va ser també la presentació en societat de la nova junta de l’acadèmia, formada per Joan Bas, Judith Colell, Agustí Argelich, Josep Maria Civit, Maria Molins, Paco Poch, Sílvia Quer, Edmon Roch i Eduard Sola, amb Sergi Doladé com a director de l’entitat. Segons el balanç que va presentar ahir l’acadèmia, el 2016 es van estrenar 65 produccions catalanes (o amb participació catalana), entre pel·lícules de ficció (38) i documentals (27); pel que fa a recaptació, aquest mateix any el cinema produït a Catalunya va aconseguir a l’Estat 10.718.386 espectadors i 63.172.056 euros. A més, 47 produccions catalanes van obtenir 144 reconeixements fora de Catalunya. Segons Passola, “com que el cinema català té bona part d’experimental, als festivals té èxit”. “Però ens hem de plantejar seriosament com conquerir més públic. Ara es veu més cinema que mai i hem d’aconseguir que les plataformes digitals facilitin les xifres d’espectadors, les dades de cinema ja no són les úniques.”

Aquest any el premi Pepón Coromina, que l’acadèmia atorga a produccions innovadores –i que s’entrega en la Festa d’Estiu–, l’ha guanyat Nely Reguera, directora de María (y los demás).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC