Música

Tempo sota les Estrelles torna apostant més per la música

Myles Sanko, Dolo Bertrán, Fantastic Negrito i Arnau Tordera amb la Giorquestra, caps de cartell del festival gironí que se celebrarà del 23 de juliol al 13 d’agost

És temps de música. I d’escoltar-la, però sobretot gaudir-la, sota les estrelles. A Girona, a més de Nits de Clàssica i Notes al Parc, el jazz, el swing, el soul i el pop tenen el seu propi festival i aquest és el Tempo que, després de 9 anys i haver-se convertit en un referent de la vida cultural de la ciutat, ara fa un pas més per convertir-se en un festival on la música en majúscules és la protagonista.

El festival fa un pas més encarat al dècim aniversari que se celebra l’any que ve i proposa una trentena d’actuacions i activitats a partir del 20 de juliol i fins al 13 d’agost. Ho fa a través de dos escenaris: la plaça dels Jurats (ara ja eminentment musical i convertit en un auditori a l’aire lliure amb capacitat per a 450 persones) i els jardins del passeig Arqueològic (el que es coneix com a Espai Village, que acollirà concerts gratuïts, actes literaris i un mercat gastronòmic).

A l’escenari principal s’hi ha programat set nits musicals. Per començar, La Barcelona Jazz Orquestra, una selecció dels millors músics de jazz del país i considerada una de les millors big band d’Europa, que actuaran juntament amb el cantant, compositor i pianista britànic Anthony Strong (23 de juliol). A continuació, Fantastic Negrito, que arriba a Girona amb un Grammy sota el braç (millor disc de blues contemporani 2017). “Blues amb actitud punk”, que serà l’única actuació a Catalunya (24 de juliol).

Després de l’èxit de l’any passat, la Giorquestra torna amb una nova proposta amb Marc Timón com a director i arranjador, en aquesta ocasió de grans temes de música pop de les últimes dècades. Pop Hits tindrà, a més, un valor afegit: el cantant d’Obeses Arnau Tordera –el nostrat Freddy Mercury– i Alba Llibre com a veus per recordar els nostres clàssics (26 de juliol). Ja a l’equador del festival, un dels plats forts: Myles Sanko, un soulman dels d’abans que vindrà a presentar nou disc (28 de juliol).

I ja en la recta final, pujaran a l’escenari consecutivament Manu Guix, fent un repàs a la seva carrera acompanyat d’una gran banda (31 de juliol); la cita obligada amb la Jove Big Band –un dels clàssics del Tempo–, aquest any acompanyant la cantant Tricia Boutté (2 d’agost) i Dolo Beltrán presentant el seu primer treball en solitari (4 d’agost).

El director del festival, Albert Candela, va destacar que una de les principals novetats és la col·laboració del projecte social i solidari de Biodrissa –aliments i begudes saludables d’elaboració pròpia– amb el festival. A la presentació del festivalhi van intervenir també el regidor de Cultura, Carles Ribas, i la diputada M. Àngels Planas.

Al passeig Arqueològic, música i gastronomia

Com els últims anys, el Tempo tindrà un segon escenari: el Village, situat als jardins del passeig Arqueològic. Sanjosex&Belda amb el seu projecte Càntut, seran els encarregats d’inaugurar aquest any aquest espai que assumeix tot l’àmbit gastronòmic donant el tret de sortida al festival el dijous 20 de juliol a les 21 h. El Village estarà obert cada dia del festival des de les 11 h del matí fins a les 2 de la matinada amb un espai per menjar i beure, i s’hi portaran a terme diverses activitats, com ara vermuts musicals, concerts, tallers o espais literaris. A més, aquest any el Village acollirà també el Tempito, que tots els dissabtes a les 12 h oferirà animació i propostes per als més petits.

Entre altres concerts, destaquen les actuacions de Fred i Son, Nu Epoque, Litus, Buena Onda, Waltrapa & The Cashmakers, Lakaste, Mariona Aupí, El Senyor Peix, Rocio Faks i una col·laboració amb el festival Neu!, que inclourà Xebi SF, Paul Fuster i Miquel Vilella. En l’apartat literari, destaquen Martí Gironell, Víctor del Árbol, Xulio Ricardo Trigo, Milena Busquets i Bàrbara Julbe. Tot, acompanyat de vins, cafès o sucs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia