Cinema

Cultura

El Festival Nits de Cinema Oriental ofereix 40 films

El 14è Festival Nits de Cinema Oriental, que es farà a Vic del 18 al 23 de juliol, oferirà 40 pel·lícules, de les quals setze participaran en la secció oficial. Dels films que competiran en el certamen (tots amb doble subtítol en anglès i català o castellà), quinze són estrenes a l’Estat i un (Munna Michael, Índia 2017) és “premier mundial”, va dir ahir en la presentació Quim Crusellas, director del festival, perquè no s’ha vist mai i s’estrenarà el dia 21“unes hores abans que a l’Índia”. Les pel·lícules que es projectaran són “una combinació de cine comercial asiàtic, molt accessible, però amb bona qualitat artística”, va destacar Crusellas. Els gèneres aniran des de les arts marcials fins a la comèdia, passant per l’acció i els dibuixos animats, ja que cada dia a les 10 h, al Cinema Vigatà, hi haurà unes matinals infantils “molt interessants”. Els films que participen en la secció oficial aspiren a tres premis: del públic, de la crítica i del jurat. El premi d’honor serà per a l’actriu xinesa Qin Yi.

Durant el festival –que enguany té com a país convidat la Xina i com a símbol, el gall– es faran tretze activitats paral·leles (a més de 28 de prèvies) i es comptarà amb vuit convidats internacionals. Una de les novetats d’aquesta edició, en què s’han implicat una trentena d’entitats d’Osona, seran les sessions Movistar+, amb qui s’estrena col·laboració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia