Art

Àlex Nogué guanya la novena Biennal de Girona amb ‘Boix’

A la convocatòria es van presentar 72 artistes amb un total de 192 obres, i el jurat ha seleccionat 22 artistes per a l’exposició col·lectiva que es podrà veure a la Casa de Cultura la tardor vinent

L’artista Àlex Nogué (Hostalets d’en Bas, 1953) ha estat el guanyador de la novena edició de la Biennal d’art de Girona , convocada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, amb l’obra titulada Boix. El jurat, integrat per Carme Sais, directora del Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona; David Santaeulària, crític d’art i gestor cultural; Eugeni Prieto, artista i gestor cultural; Carme Clusellas, directora del Museu d’Art de Girona, i Quico Estivill, artista i guanyador de la vuitena Biennal, el 2015, també ha recomanat la compra d’obres presentades per Pep Camps, Roser Bover, Jordi Mitjà i Roger Serrat-Calvó. La Biennal té una dotació de 15.000 euros per comprar obres que passaran a formar part del fons de la Fundació Casa de Cultura.

A la convocatòria de la Biennal 2017 s’hi van presentar 72 artistes amb un total de 192 obres. El jurat ha seleccionat les creacions de 22 artistes per a l’exposició col·lectiva que es podrà veure a la Casa de Cultura la tardor vinent, probablement entre l’octubre i el novembre.

A més del guanyador i els altres quatre artistes ja esmentats, també han estat seleccionats per a l’exposició són Isabel Banal, Adrià Ciurana, Jordi Armengol, Levi Orta, Javier Garcés, Pep Aymerich, Esther Pi, Vicens Casassas, Jordi Puig, Guillermo Basagoiti, Maria Mercader, Esteve Subirah, Sebi Subirós, Omar Ajlani (Blaublau), Jordi Morell, Víctor Masferrer i Manel Bayo.

L’obra de guanyadora, Boix, permet endinsar-se en el món creat per Nogué, que com a garrotxí i com a catedràtic de pintura valora especialment la importància del paisatgisme i la pintura del paisatge, en aquest cas fent confluir una gran peça pintada a l’oli sobre lona i un seguit de llums elèctriques provinents de la pintura i del frontal de la peça. El jurat ha valorat la precisa resolució formal de la pintura de caràcter realista, i també els complements conceptuals, com ara la caixa de llums, que en conjunt refermen el discurs i el pensament de l’artista.

Llarga carrera artística i assagística

Àlex Nogué és artista visual i catedràtic de pintura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, on coordina el grup d’investigació Barcelona, Recerca, Art i Creació (BRAC). Nogué ha publicat sis llibres sobre els processos de creació fonamentals en l’experimentació artística personal i ha realitzat més de 50 exposicions individuals en diferents països. Amb aquest premi, el jurat de Biennal ha volgut també fer un reconeixement a la seva “llarga i valuosa” carrera artística i assagística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia