Lletres

turisme

novetat editorial

Llibres per a turistes

La Setmana del Llibre en Català vendrà traduccions d’autors catalans en altres llengües, convidarà Paul Auster i premiarà Jaume Cabré per la seva trajectòria

L’IRL fa coincidir la missió de portar agents literaris a Catalunya amb la Setmana

La Setmana del Llibre en Català (del 8 al 17 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona) ampliarà el rècord del 2016. Un dels 163 expositors es reservarà a la venda d’obres d’autors catalans traduïts a l’anglès, al francès, a l’alemany i al castellà (amb un màxim de 15%). També se’n podran veure, puntualment, de traduïts a l’albanès, a l’uzbek o al grec. És la resposta que donaran als turistes que, històricament, s’interessaven per saber què era aquella exposició de llibres i que no en podien comprar perquè eren en català. Ara ja trobaran un estand que els permetrà comprar-ne.

La 35a Setmana del llibre en Català amplia la seva dualitat: si fins ara es dividia en la fira (els expositors paguen pràcticament el muntatge) i en el festival literari que es desplega durant deu dies, ara també cobra una missió editorial per impulsar que agents d’arreu del món acordin contactes de traducció i edició amb diverses editorials. L’Institut Ramon Llull (IRL) ha fet coincidir la visita de setze editors, nou d’ells de públic adult (de països com Rússia, Dinamarca, Israel, els Estats Units o Croàcia) i set de literatura infantil i juvenil (de Turquia, França, Itàlia, Alemanya o Polònia, entre d’altres). Destaca el perfil de públic infantil per aprofitar la tirada del Festival de Bolonya, on Catalunya va ser país convidat. Per Manuel Forcano, director de l’IRL, fer-ho coincidir permetrà comprovar als editors la vitalitat dels autors i els lectors a Catalunya.

En els deu dies de la Setmana es presentaran fins a 200 novetats literàries, aspecte que demostra com les editorials confien en aquest aparador. Paul Auster serà el convidat internacional especial de la Setmana, que es completa amb Nani Bellestrini, Mary Beard i Gulnar Hajo.

Trajectòria per a Cabré

La Setmana del Llibre en Català donarà el 21è Premi Trajectòria a un dels autors catalans més traduïts arreu del món, Jaume Cabré. Joan Pere Viladecans ha elaborat un quadre que rebrà l’escriptor el 14 de setembre al vespre i que també il·lustra el punt de llibre.

Joan Sala, president de la Setmana, celebra que aquesta cada cop té presència institucional de més zones de parla catalana. Enguany, n’hi ha d’Andorra, el País Valencià i les Illes Balears. Falta encara que l’Alguer i institucions de la Franja s’hi vulguin implicar. La Setmana, per primer cop, ha hagut de refusar expositors per falta d’espai. Les llibreries ja donen escalf a l’activitat des de dies abans fent aparadors només en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic