Art

museus

Pas endavant per al trasllat del Museu Morera a l’antiga Audiència

La Paeria, que té un finançament garantit de 4,8 milions d’euros, desencalla el procés de licitació de les obres d’adequació de l’edifici

La comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat de la Paeria va informar favorablement divendres sobre l’inici de la licitació dels treballs d’adequació de l’edifici de l’antiga Audiència com a nova seu del Museu d’Art de Lleida (nova denominació del museu Morera). El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, va mostrar la seva satisfacció perquè “s’avança en aquest procés que, per una banda, ha de permetre potenciar la capitalitat de Lleida des d’un punt de vista de l’oferta cultural, patrimonial i historicoartístic i, de l’altra, suposa un abans i un després per la pròpia configuració de la rambla Ferran i per la seva activitat i dinàmica”. El projecte té un pressupost garantit de 4,8 milions d’euros, gràcies a l’aportació municipal, la del Ministeri de Cultura, la de la Generalitat, la de la Diputació de Lleida i els ajuts europeus del fons Feder.

El projecte del nou Museu d’Art de Lleida ha estat elaborat pel director del Museu, Jesús Navarro, i l’arquitecte municipal, Jaume Terès, amb l’assessorament museogràfic de l’empresa Croquis, guanyadora del concurs convocat per l’encàrrec d’aquest treball.

La intervenció arquitectònica té com a objectiu reconfigurar i reformular l’edifici i projectar una nova fita urbana destacada i equilibrada, cabdal per dotar d’una nova singularitat el museu.

El projecte també planteja una museografia flexible, modular, neutra i plenament accessible com a elements identificadors del nou museu. Totes les sales d’exposicions previstes, en tres plantes diferents de l’edifici, estan concebudes de la mateixa manera per permetre la seva reconfiguració permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

El muralista Mohamed L’Ghacham integra el cartell de les Santes 2024 al seu barri

mataró
CIRC

Nou de cada deu espectacles de sala han exhaurit localitats al Trapezi

BARCELONA
TEATRE

El TNC produeix la darrera farsa dels VVAA: una festa amb Britney Spears “de tòtem”

BARCELONA
ART

El museu Morera de Lleida rep 13.500 visitants durant el mes de portes obertes

LLEIDA
Cultura

Mor l’actriu especialista en escenes aquàtiques Susan Backlinie

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA