Art

exposició

Ligia Unanue busca bellesa i harmonia en la geometria

L’artista xilena resident a Barcelona exposa ‘Enigmàtics camins geomètrics’ a l’Espai dels Amics del Museu d’Art de Girona

També ha portat a terme tallers de poliedres a la llibreria 22

“La meva obra es caracteritza per utilitzar la geometria tridimensional com a mitjà d’expressió. Hi exploro la relació de la força vital del meu univers tant interior com exterior, sentint i descobrint les lleis de la naturalesa intrínseques. Sobretot és una obra intuïtiva, que no té res de càlcul matemàtic ni de rigor científic, i on cada peça construïda porta a una altra, i a una altra...” Així explica l’artista xilena Ligia Unanue , resident a Barcelona des de fa més de 35 anys i vinculada a la Garrotxa, el sentit de la seva obra, de què una mostra es pot veure fins divendres vinent a l’Espai dels Amics del Museu d’Art de Girona , dins l’exposició Enigmàtics camins geomètrics, la primera que porta a terme a la ciutat.

Ligia Unanue treballa amb tubs de vidre de pocs centímetres gràcies a què construeix “amb certa llibertat” complexes formes geomètriques a què el vidre aporta uns colors i uns efectes lumínics que no aconseguiria amb altres materials. “Puc passar-me moltes hores experimentant, desarmant i tornant a teixir fins aconseguir les formes que visualitzo”, explica aquesta creadora, que es va apassionar per la geometria quan va descobrir l’Alhambra i les belles formes simètriques dels seus enrajolats. Des de llavors, ha estat treballant amb la voluntat de crear “bellesa i harmonia a l’espai” amb les seves dinàmiques obres tridimensionals, que són un prodigi de precisió, perquè “la geometria és precisa, com ho són les lleis de la natura”.

Complementant l’exposició que encara es pot veure aquesta setmana al local que els Amics del Museu d’Art tenen al carrer Ciutadans, Ligia Unanue ha dirigit uns tallers de construcció de poliedres a la llibreria 22, en què han participat persones d’edats ben diferents a què l’artista ha encomanat la seva passió per la construcció d’aquestes estructures de formes canviants que desperten la curiositat i l’admiració de tot tipus de públics, no estrictament dels aficionats a l’art. “Els tallers representen una faceta relativament nova per a mi i m’estan donant una alegria profunda, perquè em permeten comunicar i compartir la meva passió per la geometria amb molta gent. Tothom pot entrar en el món de les formes.” Formes que, per Unanue, sempre van acompanyades d’una essència.

Com a activitat paral·lela a l’exposició, també es va organitzar la xerrada Simetries, cristalls, animals, plantes, arquitectura, art..., a càrrec de Miquel Àngel Cuevas, del departament de cristal·lografia i mineralogia de la Universitat de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA