cultura

l'art de la franja

El govern, rotund: Sixena es queda

“No procedeix fer l’entrega dels béns de Sixena perquè no es compleixen els requisits jurídics i físics.” Així de rotund es va expressar ahir el portaveu del govern, Jordi Turull, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. La Generalitat desobeirà així els dos mandats del jutjat d’Osca: ni presentarà el pla dels preparatius del retorn (el termini va vèncer ahir) ni activarà la devolució de les 44 obres del Museu de Lleida el 31 de juliol.

Turull va al·legar que la batalla judicial encara no ha conclòs. El fet que l’Audiència d’Osca hagi reconegut el Consorci del Museu de Lleida com a part implicada en el litigi obre una nova realitat. Ahir els advocats de la Generalitat van enviar un escrit a la titular del jutjat d’Osca amb les raons per les quals no seguirà les seves ordres, una de les quals és aquesta novetat tan rellevant, ja que el Consorci del Museu de Lleida té al seu poder documents que podrien canviar el signe del procés.

Per al govern, hi ha un altre factor que impedeix el trasllat: les males condicions en què es troba el monestir de Sixena per conservar obres d’art.

La resposta d’Aragó no s’ha fet esperar. El seu govern demanarà per enèsima vegada a la magistrada que autoritzi l’entrada al Museu de Lleida de la policia per confiscar els objectes artístics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia