Música

El Fringe cita el talent emergent a Torroella i l’Estartit

La quarta edició ofereix 27 concerts gratuïts protagonitzats per un centenar de joves músics escollits per institucions d’ensenyament internacionals, des d’avui fins diumenge

La quarta edició del Fringe del Festival de Torroella de Montgrí i l’Estartit, pròleg de la gran mostra de música clàssica de l’estiu empordanès que arrenca demà divendres, desplega des d’avui fins diumenge una oferta estimulant amb 27 concerts gratuïts protagonitzats per un centenar de joves músics procedents dels millors conservatoris i escoles de músiques europees.

La cita, consolidada ja com un referent per donar conèixer nous talents musicals, agrupa tots els estils, que van de la música antiga a l’spoken word, passant per la clàssica, la contemporània, el jazz, el flamenc, el soul, la cançó d’autor, la música cubana, el pop i el rock.

Per primera vegada les dates del Fringe Festival coincideixen amb els primers dies del Festival de Torroella de Montgrí, per tal de possibilitar que els joves músics puguin relacionar-se amb els professionals consolidats. “Facilitar la relació dels joves músics amb els professionals consolidats i dels joves talents emergents entre ells ha de revertir en el seu creixement com a músics”, subratlla Eduard Balaguer, coordinador del Fringe. En aquest sentint, explica, s’ha aconseguit que en aquesta edició col·laborin entre si dues institucions participants en el Festival: els membres de l’Ensemble DAI Contemporain, presentat pel Conservatori Superior de Música i Dansa de París, interpretaran una obra de Pablo Peula, compositor presentat al Fringe per l’Instituto Nacional de la Juventud-Injuve. Es dona la circumstància que, per tal donar suport a la nova creació musical, Pablo Peula és el primer compositor que presenta una de les institucions col·laboradores del Fringe Festival.

També s’estrenaran dues obres més: una del jove compositor canari Pablo Díaz, de 20 anys, i l’altra del català Sergi Puig.

Entre altres novetats d’aquesta edició, destaquen les incorporacions com a col·laboradors del Fringe de l’Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid, l’Instituto Nacional de la Juventud-Injuve i Cabal Musical de Barcelona. Pel que fa als espais, s’afegeix a la llista d’espais emblemàtics de Torroella on es faran els concerts la Capella de l’Hospital, on diumenge al matí es faran dos concerts de clàssica a càrrec de Cobbett Ensemble i Ember Quartet, conjunts de música de cambra presentats per la Guidhall School of Music and Drama de Londres.

Una proposta, escollida

Joventuts Musicals de Catalunya triarà una proposta musical presentada en el Fringe Festival de Torroella de Montgrí i l’Estartit per incloure-la en el circuit de concerts de la Xarxa de Músiques a Catalunya de la temporada que ve.

Homenatge a Joaquín Achúcarro, a Torroella

La 37a edició del Festival de Torroella de Montgrí , per la seva banda, arrencarà demà i fins al 20 d’agost oferirà un total de quinze concerts. En aquest cas destaca l’homenatge que aquest any es ret al pianista bilbaí Joaquín Achúcarro, que ha actuat de manera ininterrompuda en les últimes 25 edicions del festival. Achúcarro serà el protagonista del concert inaugural del 29 de juliol, en què, acompanyat de l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Rubén Gimeno, interpretarà Noches en los jardines de España de Falla i el Concert per a piano i orquestra en La menor de Grieg. No s’acaba aquí, el concert de cloenda del Festival, el 20 d’agost; serà una vetllada d’homenatge al mateix pianista protagonitzada per quatre dels seus millors deixebles, l’italià Alessio Bax, la canadenca Lucille Chung i els espanyols Marta Espinós i Daniel del Pino, acompanyats de l’Orquestra de Cambra Amadeus de la Ràdio Polonesa. Un any més, la música antiga té un destacat protagonisme en la programació del Festival de Torroella, amb set concerts al voltant de tres compositors: Bach, Telemann i Monteverdi. El primer concert, sense anar gaire lluny, l’oferirà Benjamin Alard demà divendres a l’Espai Ter amb un programa en què s’interpretaran les Variacions Goldberg, BWV 988.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA