Música

festival grec

El Grec allarga la temporada

El Mas i Mas recupera l’amfiteatre Grec entre els seus escenaris. El festival s’inaugura aquest divendres amb dues actuacions alhora: l’estrella francesa de pop Imany, al Palau de la Música, i el concert de piano del californià Uri Cane, al Jamboree. Pel que fa a la programació del Grec (Nits d’Agost, del 4 d’agost al 3 de setembre), l’han programada (“amb no gaire temps encara”, es lamenta el director del festival, Pere Pons) entre Mas i Mas, Focus i Bitò. Així es compleixen les bases que durant l’agost es programi a l’amfiteatre (amb un aforament de fins a 2.200 localitats) tant de música com dansa o teatre.

El director del Festival Mas i Mas celebra que, després que s’hagués titllat de “marcians” els que van impulsar un festival de música eclèctica durant el mes d’agost, ara els acabin donant la raó. Si al 2010, Mas i Mas ja va provar de disposar de l’amfiteatre Grec (tot i que l’any següent s’obligués l’Ajuntament a convocar un concurs públic que, en publicar-se tard, va acabar encallant l’aventura), ara és l’Ajuntament el que ha convocat per iniciativa pròpia (i amb un finançament de fins a 300.000 euros provinent de la taxa turística) un concurs per explotar aquest espai. Pons aclareix que l’aportació municipal és en espècies, ja que cedeix espai i facilita l’equipament per a les actuacions.

Pons aspira que el Grec sigui una oportunitat de les veus nacionals, com ara Andrea Motis (27 d’agost) per gaudir d’una projecció àmplia. En dansa destaca Eva Yerbabuena (Apariencias) i en teatre, la lectura d’El comte Arnau de Lluís Soler, que ja va interpretar en aquest mateix espai el 2005, o el Mag Lari amb el nou espectacle Dolce vita. El Mas i Mas es desplega pel Jamboree, el Moog, el Tarantos, el Palau de la Música, El Born i, ara, el Grec.

Un cartell eclèctic i transversal

El Mas i Mas suma 269 actuacions, en poc més d’un mes, de tots els estils. Pere Pons reivindica que l’espectador ha de ser transversal: atrevir-se a provar tant un concert de Bach com un de jazz de JohnColtrane i també que pugui interessar-se per una versió de concert de Rent (24 d’agost), o voler conèixer la sonoritat que aporta el piano de Chano Domínguez amb la cantaora flamenca Mariola Membrives (4 d’agost)... Pons comenta que la presència turística de forma natural creix d’un 10 a un 15% els estius. Per l’any vinent (el concurs per al Nits d’Agost per al Grec és per dues temporades) confien tenir més temps per dissenyar millor el cartell i, sobretot, per treballar paquets turístics que evidenciïn que a Barcelona, a més de compres al passeig de Gràcia, visita al Gaudí i al Poble Espanyol, hi ha també art en viu. Es vol accedir a un turista cultural que superi les limitacions que té el de creuer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia