Teatre

Cultura

El Grec supera el repte

La primera edició del festival barceloní dirigida per Cesc Casadesús supera els 121.000 espectadors, 10.000 més que l’any passat, i té una ocupació d’un 75%

La meitat dels espectacles programats han esgotat les entrades per a alguna sessió

El primer Grec Festival que ha dirigit Cesc Casadesús ha superat amb escreix la seva condició de ser una edició de transició amb un total de 121.795 espectadors que han assistit als 102 espectacles programats i una ocupació d’un 75%, un 7% més que l’any 2016. En xifres absolutes, s’han venut 10.000 entrades més que en el Grec de l’any passat.

Tant Casadesús com el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Collboni, es van mostrar ahir molt satisfets de com ha anat el Grec 2017 i no només per les xifres d’espectadors. “Tots sabíem que aquest era un Grec de transició i teníem riscos, però estem molt contents, no només pel públic, sinó també per la qualitat de la programació, que per nosaltres és encara més important que les xifres”, va dir Collboni. El tinent d’alcalde es va congratular també que el Grec “tingui una personalitat i hagi recuperat un relat propi”.

Amb un 30% de la programació amb espectacles internacionals, més ben rebuts que en edicions anteriors, el Grec 2017 ha combinat el talent local amb propostes de fora, una fórmula que Casadesús defensa de cara a futures edicions. També va remarcar que el fet que el festival tingués una línia temàtica –en concret, la Mediterrània i Grècia– ha funcionat molt bé. Més d’un 50% dels espectacles han esgotat les entrades per a alguna sessió.

Bona campanya

El nou director del Grec creu que les raons d’aquest augment en la venda d’entrades tenen a veure amb “la bona campanya de comunicació del festival i amb el fet que es nota l’efecte d’haver sortit de la crisi”. “I potser també amb l’oferta de la programació, per posar-me alguna medalla”, hi afegeix.

Èxit al Teatre Grec

En concret, per posar un exemple, el Teatre Grec de Montjuïc ha tingut molt bona ocupació, un 81%. Sis espectacles representats allà han esgotat les entrades: l’espectacle inaugural de dansa del Dresden Frankfurt Dance Company; Troyanas; Rumberos, pugin a l’escenari (malgrat que va haver de ser suspès per la pluja); Nit de musicals; el concert de Mishima, i el concert de cloenda del festival de dilluns a la nit amb Jordi Savall. Fora del recinte de Montjuïc, el Bodas de sangre, de la companyia La Perla a la Biblioteca de Catalunya, i Un tret al cap, a la sala Beckett, també van tenir un 100% d’ocupació.

Casadesús també va destacar que el seu objectiu d’ampliar la base social dels espectadors del Grec s’ha acomplert, ja que un 80% dels espectadors era el primer cop que assistien al festival.

També és significatiu, segons els responsables del festival, que un 67% dels compradors de les entrades siguin de la ciutat de Barcelona.

El director del festival ja té la vista posada en l’edició del 2018 amb la intenció de “ser coherent amb la idea de la volta al món”. “L’any que ve ens centrarem en la Ruta de la Seda, l’imperi dels sentits i el sol naixent.” A més, Casadesús va anunciar que hi haurà col·laboracions entre artistes d’aquí i d’Àsia, i també va insistir en la seva aposta d’impulsar el talent local, així com de barrejar les propostes més contemporànies amb les més populars.

Teatre Grec, obert

D’altra banda, Jaume Collboni va recordar que aquest any per primera vegada el Teatre Grec de Montjuïc “obre per vacances”, ja que s’hi faran durant tot el mes d’agost espectacles del festival Nits d’Agost, que organitza el grup Mas i Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia