Patrimoni

Cultura

Rehabiliten l’església de Montgarri

Les obres s’aprofiten per posar en relleu els orígens romànics del temple

El Conselh Generau d’Aran i l’Arxiprestat d’Aran han començat aquesta setmana l’execució de la segona  fase del projecte d’intervenció a l’església de la Mare de Déu de Montgarri, d’estil neoclàssic però aixecada sobre les restes de l’antiga església romànica del segle XII. Els treballs serveixen per recuperar i valorar alguns elements del temple original que encara hi són presents.

L’any passat van començar la rehabilitació, amb la reparació de la coberta de la capçalera de l’església. La intervenció d’aquest any, que té un cost de 70.000 euros, preveu eliminar les filtracions d’aigua a través del mur perimetral nord i la renovació del paviment de l’església, que estava ben degradat per la humitat. Per fer-ho, s’ha retirat la tarima de fusta, i serà substituïda per un nou paviment mixt, més elevat. A l’exterior, s’ha obert una rasa a la façana nord, on a l’hivern s’acumula neu i gel. 

Els treballs s’han dut a terme sota control arqueològic ja que es tracta de l’espai que ocupava l’església precedent d’estil romànic i datada del segle XII, i de la qual es conserven elements com ara la portalada romànica, amb tres arcs de volta de mig punt, que serà restaurada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia