Cinema

Cinema

El Mostremp treu al carrer la seva sisena edició

La rambla Doctor Pearson de Tremp acollirà diferents actes amb la intenció d’acostar el festival al públic

S’hi han presentat una seixantena de curts, dels quals se n’han triat dotze

La sisena edició del Mostremp, la mostra de cinema rural del Pallars, ja està en marxa. Del 24 al 27 d’agost, el cinema La Lira de Tremp acollirà la projecció dels curtmetratges que aspiren a guanyar els 2.000 euros de premi. Segons ha explicat el director del festival, José Berges, la voluntat és “treure el festival al carrer” amb l’objectiu d’arribar més a la població i que aquesta el senti més a prop. En l’edició d’aquest any s’han presentat una seixantena de curts, dels quals dotze han passat la primera selecció i ara aspiren a endur-se el premi de 1.000 euros que concedeix el públic i el del jurat, que enguany està format per l’actriu Mònica Lòpez, el productor teatral Carles Manrique i el director Francesc Betriu.

L’alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach, ha destacat l’“aposta” del consistori trempolí i de la Diputació de Lleida per consolidar un festival que enguany arriba a la sisena edició i que ha de servir, segons ha assenyalat, per crear una “marca identificativa” que associï el cinema rural amb la ciutat pallaresa.

Mostremp al carrer

La principal novetat de l’edició d’enguany és el Mostremp al carrer. La rambla del Doctor Pearson acollirà una taula rodona, el vermut de cine amb els directors dels curtmetratges presents al festival i un mercat d’ofertes de cine. Una altra novetat d’aquest any és l’exposició Plató Pallars, que recollirà les millors pel·lícules i curtmetratges que han inclòs algun indret del Pallars com a espai de rodatge. La mostra, encarregada al periodista Josep Maria Cuenca, es podrà veure al vestíbul de La Lira i, un cop acabat el festival, serà itinerant a diverses poblacions de les dues comarques. Els actes van començar al començament d’agost amb el Mostremp Sobre Rodes. Aquest any són deu les poblacions que acolliran les projeccions dels curtmetratges guanyadors de l’edició anterior. Pallars Digital serà, un any més, mitjà oficial de la mostra.

LA XIFRA

60
curtmetratges
s’han presentat a l’edició d’enguany, dels quals dotze han passat a la fase final.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic