Música

música

concert

Burruezo & Medievalia Camerata, avui a l’Escala

El trio actua a l’Alfolí de la Sal, dins del Festival de Guitarra, i també tocarà a Palafrugell i Sant Feliu

La televisió estatal turca l’ha gravat a Granada

Burruezo & Medievalia Camerata actuarà avui, en format de trio, a l’Alfolí de la Sal de l’Escala (20 h, 10 i 12 euros), dins la programació del Festival de Guitarra Girona-Costa Brava . El trio que formen Pedro Burruezo (veu, guitarra, mandola d’Algèria, arxillaüt, dulcimer i percussions), Maia Kanaan (viola i veu) i Jordi Ortega (violoncel) presentarà el seu últim disc, Dervishes & Troubadours, en un concert en què “recuperen històries i melodies antigues amb una mirada contemporània; principalment, peces morisques, joies sefardites cantades en ladí, cançons dedicades a místics de la cristiandat i alguna cançó trobadoresca d’aires/arrels medievals, tot plegat amb una interpretació nova, bella, trencadora”.

Burruezo & Medievalia Camerata també actuarà demà a la nit medieval que tindrà lloc a La Industrial de Palafrugell, amb el ball flamenc i la percussió de Miguel Donaire (22 h), i diumenge ho farà a Sant Feliu de Guíxols, en el marc d’una visita musicada al monestir, per indagar en els seus secrets a través de la música i l’espiritualitat (18.30 h, 5 euros), que es repetirà el 16 de setembre.

Recentment, Burruezo & Medievalia Camerata ha visitat Granada per actuar als carrers de la ciutat, on el trio va ser gravat en directe per un equip de la televisió estatal turca, a diferents indrets de l’antiga capital nassarita.

Pedro Burruezo, que va ser líder als anys vuitanta i noranta de Claustrofobia, grup barceloní pioner en la fusió del pop amb el flamenc i altres músiques, resideix actualment a Sant Feliu de Guíxols, des d’on està desenvolupant diversos projectes, amb la Medievalia Camerata i altres músics, sempre centrats en la recuperació del ric llegat musical, filosòfic i espiritual de les tres cultures que van conviure a la Península durant l’edat mitjana abans de l’expulsió dels musulmans i els jueus. Burruezo no pretén fer arqueologia sonora, sinó crear una música plenament vigent que ajudi a treure conclusions profitoses per al món actual, sempre en tensió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona