Cultura

Municipal

Sant Vicenç de Montalt recupera tot l’edifici del Casal de Cultura

L’Ajuntament engega l’última fase del projecte i hi traslladarà àrees municipals

La reforma s’emmarca en el pla de dinamització del nucli històric

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha començat la darrera fase del projecte de reforma integral de l’antic edifici del Casal de Cultura. L’immoble, que data de 1877 i que havia estat la seu de l’Ajuntament però també va servir per encabir-hi l’escola del poble i la biblioteca, entre d’altres serveis, servirà de nou per habilitar-hi algunes dependències municipals. L’alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez (PDeCAT), explica que la intenció és habilitar-hi una sala de formació, però també traslladar-hi les àrees de l’Ajuntament de Cultura, Promoció Econòmica i Turisme. “Si es compleixen els terminis, els treballs es podran acabar cap a l’octubre”, va informar el batlle, que destaca que amb aquesta darrera intervenció el municipi recupera totalment una altra de les peces imprescindibles per donar una nova embranzida a la dinamització del nucli històric de la vida, que ja disposa de la reurbanització de la plaça del Poble.

L’obra, que se centra en la segona planta de l’edifici, consisteix en una nova distribució de l’espai interior i inclou l’habilitació de les oficines municipals dotades de tots els serveis. Tot i que inicialment s’havia parlat que en aquesta part s’hi faria un centre de negocis amb despatxos de lloguer per a joves emprenedors que vulguessin posar en marxa un nou projecte empresarial, la proposta finalment s’ha descartat.

El nou espai tindrà una superfície útil de 134 m² i té un pressupost de gairebé 80.000 euros, que es financen en part amb una subvenció de la Diputació de prop de 48.000 euros. El projecte ha estat redactat pels serveis tècnics municipals i les obres les executa l’empresa Servicios e Instalaciones Aldago SL.

LA FRASE

Recuperem un vell edifici situat al centre de Sant Vicenç que al llarg de la història ha tingut diferents usos
Miquel Àngel Martínez
alcalde de sant vicenç

La Llar del Pessebre

L’adequació de la segona planta per poder-hi fer les dependències de les àrees de Cultura, Promoció Econòmica i Turisme s’afegeix a l’actuació realitzada l’any 2015 amb l’objectiu d’adaptar l’edifici a la normativa d’accessibilitat i reformar la planta baixa i el primer pis per donar cabuda, entre d’altres serveis, a la Llar del Pessebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.