cultura

Cultura

Narcís i Martí Gironell, al país de H.C. Andersen

Demà presenten la seva reinvenció dels contes clàssics a la ciutat de l’autor danès

L’artista Narcís Gironell i l’escriptor Martí Gironell presentaran demà a la galeria d’art Rasmus (19 h) de la localitat danesa d’Odense, on Hans Christian Andersen va néixer el 1805, l’exposició i la versió anglesa del llibre Once upon a time... Stories from Taletown, un projecte en el qual els dos creadors gironins, cosins germans, reinterpreten els contes infantils clàssics des d’una òptica més adulta i lliurepensadora. Els Gironell han estat convidats a presentar el seu projecte a Odense, en el marc dels H.C. Andersen Festivals –que tenen lloc entre avui i diumenge vinent–, perquè a Once upon a time... apareixen diversos personatges d’Andersen com ara La sireneta, L’aneguet lleig i El soldadet de plom, que com la resta d’habitants de Vila Conte (Taletown) es rebel·len contra el seu destí i capgiren els seus rols, en el relat curt escrit per en Martí a partir de les pintures d’en Narcís, amb el seu característic glamur.

L’exposició que ara arriba a Odense –hi serà tres mesos– és una adaptació de la que volta per Catalunya des del maig del 2016, amb més protagonisme dels personatges d’Andersen. La mostra es va veure per primera vegada a la biblioteca Carles Rahola de Girona i ha visitat també Barcelona, Besalú, Vilablareix i Figueres, on ara es pot veure al motel Empordà. Del 4 al 15 de novembre estarà exposada a Can Trincheria d’Olot; al desembre, a la galeria Nova 3 de Sabadell, i al gener arribarà a la biblioteca pública de Lleida. I la previsió és que el projecte s’estengui a la resta de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona