cultura

cultura

Curs de Coneixença de Catalunya Nord a la UCE

L’ensenyament i la identitat són els temes dels curs per conèixer la personalitat del septentrió català i de la seua expressió lingüística mil·lenària. Intervindran Joan Pere Gensane (geògraf i ensenyant), Joan Daniel Bezsonoff (escriptor i ensenyant) i Alà Baylac Ferrer (lingüista i ensenyant). Els Estudis Catalans a la Universitat de Perpinyà tenen enguany 35 anys, el CAPES celebra avui 25 anys i el primer concurs de professor de les escoles bilingües era creat fa 15 anys. Segons els promotors d’aquest crs, “ a l’hora en què certs han aprofitat de la reforma de les regions per annexar els catalans a Occitània i fer-los desaparèixer del mapa el curs planteja el balanç que es pot fer de l’estat de la llengua i de la identitat catalana al nord de les Alberes” .

El programa es farà en homenatge a Pere Verdaguer, ànima i puntal de la llengua i dels estudis catalans a Catalunya Nord que ens ha deixat al febrer passat.

Les principals assignatures seran : Catalunya Nord en xifres: territori, població i institucions, el 17 d’agost, Catalunya Nord: institucions i identitat per el 18, i Catalunya Nord en xifres: 35 anys d’ensenyament del català el 19, per Alà Baylac-Ferrer (UPVD).

L’endemà, es podrà participar a una taula rodona 50 anys de militància catalana a Catalunya Nord amb el moderador Alà Baylac Ferrer i els participants Joan Pere Gensane, Jaume Llong, Marta Serrai Miquela Valls Robinson. El curs La influència de la capital ciutat – món - Barcelona – sobre Catalunya Nord per Joan Pere Gensane tindrà lloc el dilluns 21 .

Finalment, els dies 22 i 23 tindran lloc els dos curs de Joan-Daniel Bezsonoff (escriptor i professor de català), Catalunya Nord: La ballarina de Berlín i altres pobles annexionats, seguit de Catalunya Nord: llengua, literatura i identitat catalanes vistes per un escriptor nord-català.

Programa complet i informacions :: http://www.uce.cat/responsive/programa



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona