Cinema

Cultura

Mor l’actor i còmic nord-americà Jerry Lewis

El decés del cèlebre còmic de la dècada dels 50 s’ha produït aquest diumenge a casa seva, a Las Vegas, als 91 anys

Jerry Lewis, el cèlebre còmic de la dècada dels 50 i protagonista de The Bellboy (1960) o The Nutty Professor (1963) ha mort aquest diumenge a Las Vegas (Nevada) als 91 anys d’edat, segons ha confirmat l’oficina del representant.

Nascut el 16 de març del 1926 a Newark, Nova Jersey, amb una família lligada a l’espectacle, va començar a actuar amb només cinc anys. Als 23 anys va debutar al cinema formant parella amb Dean Martin, i d’aquesta unió en va resultar un dels duos més còmics de la història del cinema.

Martin i Lewis van estar junts fins l’any 1956, quan van trencar i Jerry Lewis va continuar la seva trajectòria en solitari. A partir d’aleshores va compaginar l’actuació, l’elaboració de guions, direcció i producció. Protagonista de mig centenar de pel·lícules, una de les últimes va ser Max Rose , dirigida per Daniel Noah, i que va anar al Festival de Cannes el 2013.

L’any 1999 va rebre un Lleó d’Or honorífic a la Mostra de Cinema de Venècia i el 2006 el títol de Comendador de la Legió d’Honor de França.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.