Teatre

teatre

Al Teatre Bescanó es ‘reinstal·la’ la cultura

El concert de Blaumut donarà el tret de sortida l’1 d’octubre d’una programació que consta de catorze espectacles

Marc Martínez, ‘Art’ i el retorn de Sergi López, plats forts d’arts escèniques

Com altres equipaments que ho van anunciant, el teatre bescanoní ja té enllestida la programació de l’últim trimestre de l’any, que consta de catorze actuacions i començarà el dia 1 d’octubre (18 h) amb la presentació del disc Equilibri del grup Blaumut, que repeteix escenari per tercera vegada.

La programació del Teatre de Bescanó, que s’allargarà fins al desembre, inclou una proposta teatral variada de fins a set espectacles. S’inaugurarà amb Art, de Jazmina Reeza, el 7 d’octubre (18 i 21 h), interpretada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. El 21 d’octubre (21 h) serà el torn de Sota teràpia, de Matías del Federico, i el 28 del mateix mes Sergi López tornarà a l’escenari amb el seu magistral Nom solum. A mitjan novembre, el dia 17 (21 h), tindrà lloc la representació d’Els tres aniversaris, de Rebekka Kricheldorf, en què l’avorriment i la insatisfacció donen peu a grans dosis de cinisme. El 25 de novembre (21 h) serà l’ocasió de veure Paradise, que reuneix alguns actors de la popular sèrie Merlí. I, el 2 de desembre (21 h), l’actor Fel Faixedas presentarà el seu primer espectacle en solitari, Bona nit, malparits, en què combina música i teatre. I, per últim, el polipatètic Marc Martínez –que és com li agrada anomenar-se– portarà el monòleg amb cançons Mal Martínez el 16 de desembre (21 h).

Les coreografies tornaran, una vegada més, amb el BCN City Ballet, una companyia de dansa sense ànim de lucre que actuarà el 13 d’octubre (21 h). En l’àmbit musical destaquen també les actuacions del músic reusenc Gerard Sabaté, que ha agrupat un bon nombre de músics gironins per presentar Semàfor en blau (12 de novembre, 18 h). La temporada finalitzarà el 17 de desembre (18 h) amb una altra actuació musical a càrrec d’un dels grups finalistes del programa Oh happy day, Not Named, que presentarà l’espectacle Black.

També hi haurà tres actuacions destinades a públic familiar. La primera tindrà lloc el 15 d’octubre (12 h) a càrrec de la companyia gironina Mainasons, que revisarà els clàssics catalans a ritme de jazz i soul. La seguirà el nou xou del Mag Lari, que es farà el 26 de novembre i que ja té dues sessions obertes (12 i 18 h). I finalment el dia 3 de desembre (12h) hi trobem l’obra Superbleda de la Cia. La Bleda, en què la imaginació i els superpoders seran els protagonistes.

I l’IVA cultural?

Durant cinc anys el Teatre de Bescanó ha protestat per la mala decisió del govern espanyol en relació amb la pujada de l’IVA cultural que es va fer l’any 2012 i que va passar del 8% al 21%. Finalment, el proppassat mes de juny va entrar en vigor la rebaixa de l’impost, que actualment és del 10% per a les actuacions en directe.

El Teatre de Bescanó ha estat sempre capdavanter en aquesta queixa fent campanyes en contra de la pujada de l’IVA cultural i creant fórmules per acostar la cultura a tots els públics i totes les butxaques.

El Teatre de Bescanó ha volgut reflectir ara més que mai aquest triomf cultural en els cartells de la nova oferta escènica. A la imatge apareix el lema Reinstal·lant la cultura juntament amb un aparell mòbil que simula descarregar-se l’IVA cultural del 10%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia